SAUDIA breidt vloot uit met nieuwe A321neo vliegtuigen

SAUDIA, de nationale luchtvaartmaatschappij van Saoedi-Arabië, kondigde de uitbreiding van haar vloot aan met het nieuwe vliegtuigtype Airbus A321neo onder het motto “A neo-way of flying”. Dit draagt bij aan de uitbreidingsplannen van SAUDIA, aangezien de luchtvaartmaatschappij tegen 2026 nog eens 20 A321neo’s aan haar vloot wil toevoegen.

Smalrompvliegtuig

Het A321neo-vliegtuig is een smalrompvliegtuig dat deel uitmaakt van de A320-familie, ‘s werelds populairste vliegtuigen met één gangpad en de voorkeur van luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld vanwege zijn reputatie op het gebied van hoge prestaties en superieur comfort. Het vliegtuig biedt nieuwe prestatieniveaus en biedt plaats aan 180 tot 220 passagiers in een typische interieurindeling met twee klassen.

 

 

De belangrijkste reden voor de aankoop van dit vliegtuig is het aanzienlijk lagere brandstofverbruik. De vliegtuigen uit de A320-familie hebben 20 miljoen ton CO2 bespaard sinds de A320neo in 2016 wereldwijd in gebruik werd genomen. Door de integratie van Sharklets, nieuwe brandstofefficiënte motoren en de nieuwste cabine-innovaties is het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van de A320neo met 20 procent gedaald, is de geluidsvoetafdruk met 50 procent afgenomen, zijn de onderhoudskosten van het casco met 5 procent gedaald en zijn de contante bedrijfskosten per stoel met 14 procent gedaald ten opzichte van de vorige generatie vliegtuigen.

 

 

“We zijn verheugd om onze vloot uit te breiden met de nieuwe Airbus A321neo toestellen,” verklaarde gezagvoerder Ibrahim Koshy, CEO van SAUDIA. “We zullen doorgaan met de aankoop van ultramoderne vliegtuigen van de beste fabrikanten ter wereld om onze belofte na te komen om de beste klantervaring te bieden en de wereld naar Saoedi-Arabië te brengen. ”

Koshy voegde hieraan toe: “We juichen de voortdurende inspanningen van Airbus toe om de prestaties van hun vliegtuigen te verbeteren. Dit is in lijn met SAUDIA’s ambitie om de best mogelijke klantervaring te bieden en tegelijkertijd bij te dragen aan een duurzamere luchtvaart.”

Dit partnerschap benadrukt het vertrouwen en de historische relatie tussen SAUDIA en Airbus. Het past ook binnen de doelstellingen van de Saoedische luchtvaartstrategie om van Saoedi-Arabië een wereldleider te maken door de klantervaring te verbeteren, de veiligheid te vergroten en duurzaamheid te bevorderen. De strategie sluit aan bij de groeidoelstellingen van SAUDIA om tegen 2030 zo’n 330 miljoen bezoekers naar het koninkrijk te trekken. Door samen te werken met Airbus en haar vloot uit te breiden, werkt SAUDIA aan haar doelstellingen om een toonaangevende luchtvaartmaatschappij te worden. De uitbreiding van de SAUDIA-vloot zal ook nieuwe banen creëren voor piloten, cabinepersoneel en andere operationele functies.

 

 

 

 

 

Comments are closed.