Een aantal leuke dingen om te doen met warm weer

De zomer lijkt hier ten einde, en het echte hete zomerweer kunnen we ons al bijna niet meer herinneren. Alleen de recente vakantiegangers natuurlijk nog wel. Die hebben ongetwijfeld een aantal dagen op vakantie gehad dat het misschien net even te heet is. Maar op vakantie ga je toch naar buiten toe. Je ploft neer op een net iets te warme ligstoel of loungebank en je zet een lekker zomers deuntje aan.

En je kijk een heerlijk zomers festival gevoel. Het leven is goed. Maar na 10 minuten wil jij eigenlijk het liefst weer naar binnen door de hitte. Juist dat gevoel wil je voorkomen. Daarom hierbij een aantal verkoelende tips op een rij gezet waar jij de hete dagen mee door komt. Die tips wil je natuurlijk niet missen!

De parasol

Wanneer de hitte je al parten speelt, is het verstandig om niet onnodig in de brandende zon te gaan zitten. Daarom is het aan te raden om voorzieningen te treffen voor een comfortabele schaduwplek. De meest voor de hand liggende keuze hiervoor is een parasol, welke verkrijgbaar is in diverse kleuren, typen en afmetingen. De kans is groot dat er een geschikte optie voor jou tussen zit. Toch hebben wij gezocht naar andere innovatieve oplossingen voor schaduw, welke mogelijk nog niet in jouw gedachten zijn opgekomen. Heb je al eens gehoord van de ‘levende’ parasol? Waarschijnlijk niet, zo vermoeden wij. De ‘levende’ parasol bestaat uit speciaal gesnoeide planten en bomen die harmonieus schaduw verschaffen. Een aanzienlijk pluspunt van deze natuurlijke parasol is het feit dat het de omgeving tot wel 15% koeler kan maken. Dit komt door de waterdamp die vrijkomt bij de verdamping van planten en bomen, wat de luchtvochtigheid verhoogt. Bovendien voegt dit een gezellige sfeer toe.

 

 

Bijkomend is het zeker een goed idee om een elegante schaduwdoek, oftewel een tarp, te overwegen. Deze tarp kan boven (een deel van) je terras gespannen worden, wat onmiddellijk een bijzonder knusse ambiance creëert. Deze schaduwdoeken geven tevens een eigentijdse uitstraling aan je buitenruimte.

Een ventilator met beneveling

Het is een must om deze ventilator bij je te hebben, vooral als hoge temperaturen niet echt jouw ding zijn. Een ventilator met verneveling is namelijk uitermate geschikt om te vullen met verkoelend water, wat resulteert in een heerlijke bries. Dit vormt de ultieme verfrissing. Alles wat je hiervoor nodig hebt, is een beschikbaar stopcontact of een verlengsnoer. Schakel de ventilator in en laat het genieten beginnen!

Neem lekker een duik

Als we denken aan verkoeling, staat bij velen een duik in het water bovenaan de lijst. Daarom zou het heerlijk zijn als je in de vorm van water verkoeling kan vinden. Zit je niet in de buurt van het zwembad of het strand? Tegenwoordig zijn er veel betaalbare opblaasbare bubbelbaden op de markt. Zet zo’n bad in de schaduw en je komt er de rest van de dag niet meer uit. Wees wel gewaarschuwd: je vrienden komen waarschijnlijk meteen langs. En mocht je er klaar mee zijn, je kunt hem ook weer makkelijk in de schuur parkeren. Bovendien geeft dit je ook nog eens het ultieme luxe gevoel. In onze ogen een top aankoop voor de zomer!

 

 

De poolparty

In de zomer mooi weer? Dat betekent dat het tijd is voor een feestje! Nodig al je vrienden uit, regel een zwembad en haal verkoelende drankjes in huis. Het is wel zo leuk om het feestje een thema te geven, bijvoorbeeld carnaval. Het geeft een leuke sfeer om iedereen in carnavalskleding te laten komen bijvoorbeeld. Kies in ieder geval voor een thema dat goed samen kan met een warme dag! Of denk aan outfits met regenboogboa of een hawaii blouse. Maak hierbij passende cocktails, haal grappige opblaasaccessoires en de poolparty wordt gegarandeerd een onwijs leuk feest. Geniet ervan, de zomer is het moment om helemaal los te kunnen gaan. Wanneer jij gebruikmaakt van deze tips, zal jij het zeker makkelijk uit kunnen houden tijdens de te warme dagen!

 

 

 

 

 

Comments are closed.