Ontdek de smaakexplosies van Texas

In Texas zorgen culinaire hoogstandjes en smaken uit verschillende keukens voor smaakexplosies die reizigers niet zo snel zullen vergeten. Van pittige Tex-Mex tot de rokerige barbecue en van lokaal geproduceerde wijnen tot ambachtelijke bieren. Travel Texas neemt alle foodies en avonturiers mee op een culinaire roadtrip.


Laat het vlees maar roken in Houston

Houston is wereldberoemd om zijn barbecuescène en trekt jaarlijks vele bezoekers aan die op zoek zijn naar de beste BBQ-ervaring. Of reizigers nu op zoek zijn naar brisket, ribs of pulled pork, de stad biedt een overvloed aan opties voor elke smaak. Voor een traditionele Texas barbecue bezoeken foodies Demeris Bar-B-Q. Pappas Bar-BQ is favoriet voor smokey meat. Foodies die graag hun smaakpapillen verrassen gaan voor een barbecue met Japanse twist bij Gyu-Kaku. Voor degenen die er geen genoeg van kunnen krijgen, worden er het hele jaar door verschillende BBQ-festivals gehouden waar je kunt genieten van de beste BBQ-creaties van lokale pitmasters en chefs.

Wijn-zinnige avonturen in Grapevine

Grapevine in Texas is een perfecte bestemming voor wijnliefhebbers. Hier ligt een prachtige wijnroute die acht wijnhuizen met elkaar verbindt. Wijnliefhebbers ontdekken zo niet alleen de verrassende wijnen, maar ook de gevarieerde omgeving. Bezoekers kunnen deze route zelf rijden, maar het is nog leuker om dit per wijntrein te doen. Reizigers die in september in Grapevine zijn, mogen het jaarlijkse Grapefest absoluut niet missen. Dit evenement is het grootste wijnfestival in het zuidwesten van de Verenigde Staten, waar de beste wijnen uit Texas en omgeving geproefd kunnen worden. Grapefest is een waar feest ter ere van de wijncultuur en biedt een unieke gelegenheid om meer te leren over de wijnindustrie in deze regio.

Steak challenge in Amarillo

The Lone Star State heeft een bijzondere uitdaging voor de echte vleesliefhebbers: de 72-ounces steak challenge. Het Big Texan Steak Ranch restaurant daagt gasten uit om een enorm stuk vlees van zo’n twee kilo binnen één uur op te eten. En als de challenge gehaald wordt, krijgen deelnemers niet alleen eeuwige roem op de ‘Wall of Fame’, maar hoeven ook niet te betalen voor de maaltijd.

 

Dit zijn de hotspots van Texas

Download nu handige tips over Texas. Alleen vandaag gratis te downloaden!

"*" geeft vereiste velden aan

 

Ambachtelijk bierparadijs in Austin

In Texas is de liefde voor ambachtelijk bier niet te missen. Met meer dan 300 brouwerijen is er voor elke bierliefhebber wel een passend biertje te vinden. In de Texaanse hoofdstad Austin is Rainey Street, nabij het stadscentrum, de laatste jaren uitgegroeid tot een ambachtelijk bierparadijs. De historische huizen in de straat zijn omgetoverd tot pubs, die de droom van elke kroegliefhebber waarmaken. Bij Independence Brewing Co komen bezoekers meer te weten over de bieren van Austin en proeven liefhebbers de kenmerkende Convict Hill Oatmeal Stout. Bezoekers kunnen ook deelnemen aan de maandelijkse rondleidingen door de brouwerij. Bij Austin Beerworks, bekend om haar heerlijke IPA’s, worden alle bieren uitsluitend verkocht in blik. Dat dit qua smaak absoluut een voordeel is, wordt bewezen tijdens de bierproeverijen op zondag.

 

 

Tex Mex in foodie-heaven San Antonio

San Antonio is een stad die op culinair gebied nooit slaapt. Fans van de Mexicaanse keuken mogen de historische Market Square, de grootste Mexicaanse markt in de Verenigde Staten, absoluut niet missen. Lokale verkopers verkopen hier traditioneel Mexicaans eten, handgemaakte ambachten en souvenirs. Enkele populaire gerechten die reizigers moeten proberen zijn onbijttacos, enchiladas, puffy tacos, barbacoa en churros. Voor fijnproevers die nog meer willen ontdekken, zijn er tal van andere opties beschikbaar. Naast de vele restaurants en foodtrucks die de stad rijk is, worden er ook het hele jaar door verschillende foodfestivals georganiseerd. Bezoekers kunnen genieten van heerlijke gerechten en drankjes op festivals zoals het San Antonio Food and Wine Festival, het Texas Folklife Festival en het Culinaria Food and Wine Festival.

 

 

De verborgen smaken van Texas

Texas heeft naast de bekende keukens zoals barbecue en Tex Mex ook een aantal verborgen smaken die minder bekend zijn bij het grote publiek. Zo is er Tex-Czech, waarbij in de late 19e eeuw Tsjechische immigranten kolaches introduceerden – traditionele gebakjes gevuld met fruitconserve. Tegenwoordig zijn deze lekkernijen te vinden in tal van bakkerijen en donutwinkels in de Lone Star State. Een andere specialiteit is de Texas Caviar, ook wel Cowboy Caviar genoemd, een salade van bonen, zwarte erwten, tomaten, paprika’s en uien in een pittige dressing. Geserveerd met tortillachips on the side, is het een heerlijke maaltijd voor bij een picknick.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.