Zo ziet de zomer eruit op huis Verwolde

Huis Verwolde is een prachtige locatie voor een dagje uit met het hele gezin deze zomer. Op de kalender staan activiteiten waar jong en oud blij van wordt.

Op stap met de knapzak

Met deze superleuke knapzakroute ontdekken kinderen vanaf 6 jaar samen met volwassenen de natuur rondom Verwolde. In de knapzak zit een speurtocht, een touwtje om de boom te meten en een drankje. Na de wandeling krijgen kinderen ook nog een beloning! De knapzak is te koop in de museumwinkel voor € 7,50. Woensdag, donderdag, zaterdag en zondag tussen 11:00 en 15:00 uur.

 

 

Op stap met de gouvernante

Onze jonge bezoekers maken samen met de gouvernante een bijzondere wandeling door het huis. Ze gaan langs de kinderkamer, de mooie zitkamer en de prachtig gedekte tafel in de eetzaal. De gouvernante laat ook het onderhuis zien en zo ontdekken kinderen hoe het was op te groeien in zo’n bijzonder en statig huis met deftige bewoners met personeel. Natuurlijk mogen ze verkleed komen in hun mooiste jurk of ridderpak. (Groot)ouders of verzorgers gaan niet mee met deze kinderactiviteit maar kunnen met een gereserveerd ticket het huis bezoeken of genieten van een wandeling in de tuin, het terras bij de theeschenkerij en rondkijken in de museumwinkel.

Datum: 12 en 16 augustus. Tijd: 11.00 uur (duur ca. 1,5 uur). Entree: € 10,00 per kind, donateurs en museumkaarthouder € 5,00 per kind. Reserveren noodzakelijk: www.glk.nl/verwolde

Rondleidingen in huis Verwolde

Grand-Tour: een uitgebreide rondleiding door het huis waarin ook vertrekken bekeken worden die normaliter gesloten blijven voor publiek.
Datum: 20 juli, 6 en 17 augustus

 

 

Schatten van Verwolde: Een rondleiding met een specifiek thema. Op 16 juli is het thema van deze rondleiding Schilderijen. Op 20 augustus is het thema Meubels. Datum: 20 augustus 2023.

Tuinrondleiding: Wandel samen met een gids door één van de mooiste kasteeltuinen van Nederland. Datum: 9 en 23 augustus. Meer informatie en reserveren: www.glk.nl/verwolde

Bekijk de locatie van Kasteel huis Verwolde

Op de kaart kun je precies zien waar kasteel huis Verwolde ligt. Plan direct je (fiets)route naar of rondom dit kasteel van Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK).

 

Deze map bestaat niet. Maak deze aan.

 

 

Uitgelezen?

 

 

Comments are closed.