Op pad met de boswachter

Op woensdagen in de zomervakantie kunnen kinderen met hun (groot)ouders bij kasteel Hernen samen met de boswachter op pad om van alles buiten het kasteel te ontdekken. Onderweg vertelt de boswachter over van alles wat je tegenkomt en gaan de kinderen zelf aan de slag met leuke vragen en opdrachten.

De boswandeling gaat langs het kasteel en door het bos, waarbij de wandelaars van alles gaan zien, horen en vinden. Zo ontdekken de kinderen van alles. Aansluitend kunnen de wandelaars kasteel Hernen op eigen gelegenheid bezichtigen met de pratende lantaarn en de beleving meemaken over de ingestorte toren.

In de zomervakantie, van 12 juli t/m 27 augustus, zijn er weer de Kids-Zomerweken op kasteel Hernen. Naast de rondgang met de lantaarn is er iedere dag dat het kasteel geopend is, een extra activiteitenprogramma. Kinderen kunnen zo deze zomer van alles ontdekken wat ze willen zijn, als ze op het kasteel zouden wonen. Op de binnenplaats van het kasteel kunnen kinderen hun (groot)ouders uitdagen voor een duel boogschieten.

 

Lees ook dit artikel: Dit zijn de tuinen van Verwolde

 

In de grote ridderzaal staat de ridder-, prinsen- en prinsessencursus klaar voor wie graag van adel wil worden. Voor de stoere drakenvangers is de ruimte boven gereserveerd: daar is van alles te zien over draken, zoals een echte drakenzwaard, en leer je hoe je draken kunt vangen. Als klap op de vuurpijl is er op 26 en 27 augustus een heus ambachtenweekend om de zomer mee af te sluiten!

Op pad met de boswachter

Datum: woensdag 26 juli, 2, 9, 16 en 23 augustus 2023. Tijden: 14.00 – 15.30 uur. Aansluitend kasteelbezoek. Locatie: kasteel Hernen, Dorpsstraat 40 – Hernen. Entree: volwassenen € 11,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 8,00. Donateurs en museumkaarthouders € 3,00. NB. kinderen nemen altijd deel aan de activiteit o.l.v. volwassenen. Reserveren: is noodzakelijk en kan via www.glk.nl/hernen

 

 

Zomervakantie openingstijden Kasteel Hernen

Datum: 12 juli t/m 27 augustus 2023 geopend woensdag, donderdag, zaterdag en zondag. Van 25 juli t/m 27 augustus ook op dinsdag. Tijd: 13.00 – 17.00 uur. Locatie: kasteel Hernen, Dorpsstraat 40 – Hernen. Entree: volwassenen € 11,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00. Donateurs en museumkaarthouders gratis. Reserveren: is noodzakelijk en kan via www.glk.nl/hernen.

Bekijk de locatie van Kasteel Hernen

Op de kaart kun je precies zien waar kasteel Hernen ligt. Plan direct je (fiets)route naar of rondom dit kasteel van Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK).

 

Deze map bestaat niet. Maak deze aan.

 

 

Uitgelezen?

 

 

Comments are closed.