Dit zijn de tuinen van Verwolde

Niet alleen de geschiedenis van huis Verwolde is bekend en omschreven, ook van haar parktuin gaat de kennis zo’n 250 jaar terug. Deze is aan vele veranderingen en trends uit verschillende periodes onderhevig geweest. De tuin staat te boek als één van de mooiste kasteeltuinen van Nederland.

Tuinrondleiding

Tijdens de tuinrondleiding horen bezoekers meer over de in 1926 ontworpen tuin van Hugo Poortman. De gids neemt bezoekers mee langs een aantal bijzondere bomen en het pinetum, de naaldbomentuin. Uiteraard ontbreekt de binnentuin met de mooi aangelegde vaste plantenborders van Canneman-Philipse niet, waar de gids veel over zal vertellen. Na afloop staat er een kopje koffie of thee met een heerlijk gebakje van onze lokale bakker voor deelnemers klaar.

 

 

Datum: 26 juli, 9, 23 augustus, 6, 20 september. Tijd: 13.30 (duur ca 1 uur). Kosten: volwassenen € 10,00. Adres: Huis Verwolde, Jonker Emilelaan 4, 7245 TL Laren. Reserveer online voor zowel de tuinrondleiding als eventueel een bezoek aan het huis. https://www.glk.nl/verwolde

 

 

Bekijk de locatie van Kasteel huis Verwolde

Op de kaart kun je precies zien waar kasteel huis Verwolde ligt. Plan direct je (fiets)route naar of rondom dit kasteel van Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK).

 

Deze map bestaat niet. Maak deze aan.

 

 

Uitgelezen?

 

 

Comments are closed.