Theater de Rode Maan speelt muzikale familievoorstelling ‘De Prins en de Trom’ in kasteeltuin

Tijdens de Kids-Zomerweken speelt en zingt Hanna’floor van Theater de Rode Maan weer in de prachtige kasteeltuin van kasteel Hernen. Ditmaal vertelt Hanna’floor het verhaal van ‘de Prins en de Trom’. Aansluitend kunnen kinderen met hun (groot)ouders het kasteel bezoeken.

Op een tweetal dinsdagen in augustus neemt Hanna’floor van Theater de Rode Maan haar accordeon weer mee. Samen met een Afrikaanse trom en een verrassing zorgt ze voor rust en dynamiek in de theatervoorstelling. Een prins die niets anders wil dan zijn trom bespelen, loopt weg uit het paleis van zijn vader. Dan raakt hij de trom kwijt. Als iemand hem vraagt of hij een prinses wil bevrijden, is zijn antwoord: “Ik hoef eigenlijk geen prinses. Ik ben op zoek naar een trom, daar draait mijn zoektocht om.” De prins reist verder en dit zou geen sprookje zijn als het niet goed afliep. Een afwisselend sprookje over autonomie, afkeer en liefde voor de liefde…

 

 

De Rode Maan is een Muzikaal Verteltheater met voorstellingen rondom sprookjesachtige, mythische en hedendaagse thema’s, speels van aard, lichthartig van kleur en gedragen door een diepere ondertoon. De verhalen vinden hun wortels in de geschiedenis, maatschappelijke kwesties, sagen en klassieke vertellingen en daarnaast in de fantasie en belevingswereld van Hannafloor de Roos.

Theater in de tuin “De Prins en de Trom”

Datum: dinsdag 1 en 15 augustus 2023. Tijden: 11.00 – 12.30 uur (aansluitend bezoek kasteel). Locatie: kasteel Hernen, Dorpsstraat 40 – Hernen. Entree: volwassenen € 11,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 8,00. Donateurs en museumkaarthouders gratis op vertoon van fysieke kaart. Leuk voor kinderen van 5 t/m 10 jaar. NB. kinderen nemen altijd deel aan de activiteit o.l.v. volwassenen. Reserveren: is noodzakelijk en kan via www.glk.nl/hernen

Openingstijden kasteel Hernen in de Zomervakantie 2023

Datum: 2 juli t/m 27 augustus 2023 geopend woensdag, donderdag, zaterdag en zondag. Van 25 juli t/m 27 augustus ook op dinsdag. Tijd: 13.00 – 17.00 uur. Locatie: kasteel Hernen, Dorpsstraat 40 – Hernen. Entree: volwassenen € 11,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00. Donateurs en museumkaarthouders gratis op vertoon van fysieke pas. Reserveren: noodzakelijk via www.glk.nl/hernen.

 

 

Bekijk de locatie van Kasteel Doorwerth

Op de kaart kun je precies zien waar kasteel Hernen ligt. Plan direct je (fiets)route naar of rondom dit kasteel van Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK).

 

Deze map bestaat niet. Maak deze aan.

 

 

Uitgelezen?

 

 

Comments are closed.