Dit zijn de lokale tradities van München

Duitsland is een stad met veel cultuur en geschiedenis. Maar München barst helemaal van de cultuur en evenementen.. Er is altijd wel wat te doen in deze hoofdstad van Beieren. Veel mensen zijn weleens door de stad heen gereden onderweg naar de Alpen, maar hebben de stad nog nooit echt bezocht. Dit zijn een aantal evenementen, die je kunt bijwonen als je München wilt verkennen. Lente, zomer, herfst of winter, er wordt altijd wel wat georganiseerd in deze gezellige stad.

Münchner Frühlingsfest

Dit festival viert de lente. Elk jaar tussen april en mei staat de Theresienwiese, een groot evenemententerrein in München, weer vol met attracties en kraampjes. Vooral als je kinderen hebt, is het Münchner Frühlingsfest een geschikt evenement om te bezoeken. Het heeft namelijk wat weg van het bekende Oktoberfest, maar is veel rustiger en er is meer te doen voor (jonge) kinderen. Zo staan er veel kermisattracties en zijn er zelfs speciale familiedagen. Op deze dagen zijn er leuke acties en kortingen voor bezoekers die met hun kinderen komen. Daarnaast worden er op deze dagen nog extra speciale activiteiten toegevoegd aan het evenement, speciaal voor de kleintjes. Elk jaar is dit een verrassing. Heb je geen kinderen? Dan is het Frühlingsfest nog steeds leuk om te bezoeken. Zo is er een Oldtimershow, kun je een feestje vieren in de tenten en is er elke vrijdagavond een vuurwerkshow te bewonderen.

München Opera Festival

Jaarlijks wordt in de zomer, rond juni/ juli, het München Opera Festival in de Bayerische Staatsoper georganiseerd. Het Münchner Opernfestspiele evenement vindt al meer dan 100 jaar plaats en elk jaar komen er mensen van over de hele wereld op af. De kaartverkoop van de opera is altijd in januari, dus als je erheen wilt, moet je er vroeg bij zijn. Het evenement wordt altijd groots geopend met de Festspiel-Nacht. Hierbij worden allerlei verschillende kunstvormen tentoongesteld op podia door de gehele stad van München. Zo is er natuurlijk operamuziek, maar er wordt ook literatuur voorgelezen. Bovendien is dit evenement gratis en door iedereen te bezoeken.

Oktoberfest

Een must visit in München is natuurlijk het welbekende Oktoberfest. Dit evenement is perfect als je een weekendje weg wilt. Met de trein van Amsterdam naar Munchen ben je er namelijk zo! Het is een van de grootste en populairste festivals van over de hele wereld. Bierliefhebbers kunnen zich hier uitleven, maar ook als je eigenlijk geen bier lust is het het zeker waard om dit festival te bezoeken. Er is namelijk veel te doen, en vooral de sfeer is een reden dat je er eens geweest moet zijn. Inwoners van Zuid-Duitsland zijn namelijk gezellige mensen die wel weten hoe je een feestje kunt bouwen. Wil je er volledig tussen passen? Trek dan een dirndl of een paar lederhosen aan! Het festival zelf is gratis te bezoeken. Voor een plek in de tenten kun je een aantal maanden van tevoren een plek reserveren, zodat je het Oktoberfest gegarandeerd helemaal meemaakt.

Oktoberfest München

Oktoberfest München

 

 

Tollwood Festival

Het Tollwood Festival kun je elke winter bezoeken op het Theresienwiese. Dit evenement draait om kunst en muziek. Elk jaar zijn er verschillende theateracts en optredens van verschillende genres binnen de muziek. Daarnaast creëert de organisatie bewustzijn rondom milieu en duurzaamheid. Dit doen ze door middel van de Weltsalon: hier spreken verschillende activisten over het klimaat.

 

 

Aangezien het Tollwood Festival van november t/m eind december wordt gehouden, en Duitsland het land is van de kerstmarkten, is er ook een Weihnachtsmarkt. Op deze kerstmarkt kun je allerlei handgemaakte artikelen kopen en natuurlijk genieten van een beker warme chocolademelk.

 

 

 

 

 

Comments are closed.