Avé, de Romeinen komen naar Archeon

Van zondag 30 juli t/m zaterdag 12 augustus 2023 vindt het Internationaal Romeins Festival voor de 24ste keer plaats in Museumpark Archeon, Alphen aan den Rijn. Met verschillende kampementen, demonstraties en iedere dag een spectaculaire gladiatorenshow word je volledig ondergedompeld in het leven van de Romeinen. Ook brengen de Romeinen dit jaar weer een bezoek aan kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht.

In Museumpark Archeon stap je het hele jaar terug in de tijd van de prehistorie, Romeinse tijd en de middeleeuwen. Maar tijdens het Internationaal Romeins Festival nemen de Romeinen het hele park over! Romeinse legionairs slaan hun kamp op en worden vergezeld door ambachtslieden, vrouwen en kinderen. Breng een bezoek aan het Romeinse kampement, bekijk demonstraties en doe mee aan vele activiteiten.

 

 

Tijdens het festival beelden onder andere de Nederlandse groep Legio Secvnda Avgvsta het Romeinse en inheemse leven uit van ongeveer 50 tot 150 jaar na Chr. door middel van re-enactment. De levende geschiedenis groep laat niet alleen het Romeinse soldatenleven zien, maar ook burgers met hun bezigheden als leer bewerken, kleding maken, koken, mozaïek leggen en masseren. De hele dag door zijn er shows en demonstraties te zien, zoals gladiatorentrainingen en exercitiedemonstraties. Dagelijks zit iedereen klaar in de Arena voor de gladiatorenshow: een spectaculaire show waarin de gladiatoren strijden voor hun vrijheid.

 

 

Romeinen keren terug naar Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht

Op woensdag 2 augustus staat er een opvallende groep bezoekers op de stoep van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht. Romeinen van Archeon en Legio Secvnda Avgvsta brengen dan voor de 21ste keer een bezoek aan het ziekenhuis. Op deze manier brengen zij een dagje uit naar kinderen toe. Al ruim twintig jaar vindt deze mooie samenwerking met WKZ (onderdeel van het UMC Utrecht) plaats en zorgen de Romeinen van Archeon en Legio Secvnda Avgvsta ervoor dat kinderen voor even hun zorgen vergeten en zich een Romein voelen.

 

 

 

 

 

Comments are closed.