Linnaeushof bestaat alweer 60 jaar

Wist je dat Linnaeushof eerst een bloementuin was en in 1963 is geopend als speeltuin? In 1955 werden de gronden waarop nu speeltuin staat, ingericht met grote showtuinen voor bloembollen. Dit jaar bestaat Europa’s grootste speeltuin alweer 60 jaar.

Miniatuur bloemencorso

Mede grondlegger van Linnaeushof, Pieter Grijpstra, opende in die periode een miniatuur bloemencorso waarvan de opbrengsten geheel toekwamen aan het Rode kruis. In het voorjaar van 1956 opende het park onder de naam ‘Linnaeushof’ voor het eerst haar poorten. Toen al kwamen er zo’n dertigduizend bezoekers per jaar. Na een moeizame start met de bloemen showtuin werd begin jaren ’60 een start gemaakt met de aanleg van een kleine speeltuin. Deze speeltuin werd op 15 mei 1963 door Godfried Bomans geopend.

 

Lees ook dit artikel: Leer alles over Draken

 

Actief spelen, dat is het motto waarmee de familie Grijpstra de speeltuin oprichtte, en dat geldt 60 jaar later nog steeds. Met ruim 350 speeltoestellen en attracties is Linnaeushof uitgegroeid tot de grootste speeltuin van Europa.

 

 

Denk aan kabelbanen, trampoline-& luchtkussencentrum, waterfietsen, karts, funny-wheels, minigolfbanen, een super glijbaan en nog veel meer. Ook is er een waterspeeltuin en een indoor gedeelte. Meer informatie over openingstijden en ticketprijzen zijn te vinden op de website.

 

 

 

 

Comments are closed.