Leer alles over Draken

Wegens groot succes afgelopen herfst komt professor Leonardus dell Drach in de zomervakantie terug op kasteel Hernen met de cursus ‘Drakologie’. Op dinsdag 25 juli en dinsdag 8 en 22 augustus kan iedereen die meer over draken wil weten, naar het kasteel komen voor een echte drakencursus!

Er zijn leuke proefjes om te doen, kinderen leren een heus drakenschrift en er wordt gezocht naar de huisdraak van kasteel Hernen! Kinderen gaan op zoek naar sporen van de draak, zoals pootafdrukken, drakeneieren en heuse drakenmest. In de cursus van de professor leren de kinderen welke draken er allemaal zijn en wat ze eten. Aan het eind van de cursus ontvangen de kinderen een heus certificaat!

Kids-Zomerweken kasteel Hernen

Van 12 juli t/m 27 augustus zijn er weer de Kids-Zomerweken op kasteel Hernen, Iedere dag dat het kasteel is opengesteld, is er een extra activiteit voor kinderen. Dit jaar staan de Kids-Zomerweken in het teken van: “Wat wil jij zijn op het kasteel?”. Kinderen kunnen zo deze zomer van alles ontdekken wat ze willen zijn, als ze op het kasteel zouden wonen. Op de binnenplaats van het kasteel kunnen kinderen hun (groot)ouders uitdagen voor een duel boogschieten. In de grote ridderzaal staat de ridders-, prinsen- en prinsessencursus klaar voor wie graag van adel wil worden. Voor de stoere drakenvangers is de ruimte boven gereserveerd: daar is van alles te zien over draken, zoals een echte drakenzwaard, en leer je hoe je draken kunt vangen.

 

 

Daarnaast heeft kasteel Hernen tijdens de Kids-Zomerweken een gevarieerd activiteitenprogramma. Theater de Rode Maan komt weer langs met theater in de tuin, de kinderen kunnen op stap met de boswachter, er is dit jaar een leuke vossenjacht en de zomervakantie word afgesloten met een heus ambachtenweekend! Reserveren is noodzakelijk, de kaartverkoop is gestart op de website van kasteel Hernen.

Cursus Drakologie

Datum: dinsdag 25 juli, 8 en 22 augustus 2023. Tijden: 10.00 en 11.30 uur. Na afloop van de cursus kan het kasteel bezocht worden.
Locatie: kasteel Hernen, Dorpsstraat 40 – Hernen. Entree: Volwassenen € 11,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 8,00. Donateurs en. Museumkaarthouders € 3,00. NB. kinderen nemen altijd deel aan de activiteit o.l.v. volwassenen.
Reserveren: is noodzakelijk en kan via www.glk.nl/hernen

 

 

Activiteitenprogramma Kids-Zomerweken

  • Theater in de tuin: Muzikaal verteltheater in de kasteeltuin met de voorstelling ‘De prins en de trom’, dinsdag 1 en 15 augustus van 11.00-12.30 uur.
  • Op stap met de boswachter: Ontdek de omgeving van het kasteel samen met de boswachter , woensdag 26 juli, 2,9,16, en 23 augustus van 14.00 – 15.30 uur.
  • Vossenjacht: Ga op zoek naar de kasteelbewoners om het codewoord te ontdekken, donderdag 27 juli, 3 ,10 en 17 augustus van 13.00 – 15.30 uur.

 

 

 

 

 

Comments are closed.