Luxe zwijmeladresjes op Formentera voor tortelduifjes

Met zo’n 160 accommodaties en zo’n 16.000 bedden verdeeld over hotels, pensions en villa’s op het eiland biedt Formentera vakantiegangers volop keuze aan een overnachtingsplek, voor de kleine beurs tot en met diegenen die bereid zijn hun portemonnee te trekken.

Toeristen die een verblijf in het hogere segment wensen, kunnen kiezen uit verschillende sjieke boutique hotels op het eiland met ieder een geheel eigen sfeer. Onbetaalbaar en tegelijkertijd gratis zijn ook de witte stranden en een azuurblauwe zee en tientallen locaties om een waanzinnig mooie zonsondergang te zien. Voel je even miljonair en huur een catamaran of jacht met kaptein en vaar langs de Caraïbisch aandoende stranden in kraakhelder zeewater met allerlei schakeringen blauw en turquoise.

Casbah Hotel

Casbah Formentera Hotel & Restaurant ligt heerlijk rustig in een dennbos bij Migjorn, op 250 meter van het strand en op 9,1 km afstand van Strand van Ses Illetes. Met 29 kamers is het een klein hotel. Neem een duik in het buitenzwembad en ga een hapje eten in het uitstekende Casbah restaurant. Het heeft een prachtige tuin, zwembad met bar, een snackbar/deli en een mooi terras.

Teranka hotel

De nieuwste aanwinst qua stijlvol logeren is het Teranka hotel aan de Playa Es Arenals. Ooit een vervallen hostel, is het pand omgetoverd tot een deluxe accommodatie met 35 kamers waarvan 6 suites in een apart bijgebouw. Het is een adult-only hotel.

Casa Pacha hotel

De Pacha Groep is op de Balearen een zeer bekend bedrijf met nachtclubs, restaurants en hotels. Hun nieuwste aanwinst is het Casa Pacha hotel aan het strand van Migjorn. Het telt 14 kamers waaronder een roof top suite. Ze hebben alle een geweldig uitzicht op zee en zijn zeer stijlvol ingericht met aardse tinten. Bijzonder is de 30-jaar oude chiringuito – een houten strandbar – waar men kan ontbijten, lunchen en dineren.

Gecko Hotel & Beach Club

Ook aan het Playa de Migjorn ligt het chique boutique hotel Gecko Hotel & Beach Club met een geweldige vibe voor koppels. Direct aan het strand, eigen tuin met zwembad, en met 30 kamers kleinschalig van opzet. Voor wat extra decadentie: boek een kamer met een eigen plungepool. De spieren wat versoepelen, iedere ochtend behalve zondag een gratis yogales in de tuin.

 

 

 

Es Mares

Niet gelegen aan de kust maar in de gezellige hoofdstad – lees gemoedelijk dorpje – Sant Francesc Xavier vind je het Es Marès Hotel & Spa, gebouwd met de mooie ‘mares’ zandsteen die hier ooit werd gedolven. Het moderne design interieur is veelal wit en het hele hotel en ook de 18 kamers hebben zeer smaakvolle details in een relaxte beachstijl.

Five Flowers Hotel & Spa

Het enige 5-sterren hotel op het eiland is het Five Flowers Hotel & Spa op 150 meter van het strand van Es Pujols. Het interieur en de kamers hebben een 60- en 70-jaren ‘Flower Power’ look en feel maar dan wel in een zeer moderne hippie-chique stijl. Daarnaast 2 restaurants, een wellness en spa ruimte en onder meer een Sky Cocktail Club op het dak met een 360 graden uitzicht over het eiland.

Fine wining en dining

Er bestaat een kans dat je je vingers erbij aflikt met de culinaire hoogstandjes die verschillende toprestaurants in Formentera op tafel zetten.

 

Lees ook dit artikel: TEXT

 

Tot de watertandende hotspots behoren onder andere Ritmo in Sant Ferran de Ses Roques, 10.7 aan het strand van Migjorn, ChezzGerdri in Es Pujols, Es Moli de Sal aan de playa de Illetes, Beso Beach aan de Playa de Cavall d’en Borras, het tuinrestaurant A Mi Manera langs de weg naar Cala Saona en Bocasalina aan het strand van Es Pujols.

Winkelaanbod

Van oudsher hielden de eilanders er een hippieachtige levensstijl op na en legden zich toe op het maken en creëren van kleding, juwelen en meer handgemaakte producten. De absolute top is het juweliersbedrijf Majoral waar vader Enric en zoon Roc de scepter zwaaien, zij vervaardigen zeer bijzondere sieraden die ontworpen zijn aan de hand van voorwerpen, flora en fauna van Formentera. Er is een winkel in de hoofdstad Sant Francesc Xavier en een in Pilar la Mola.

Gemiddelde temperatuur

Formentera maakt onderdeel uit van de Spaanse Balearen eilandengroep en ligt in de Middellandse Zee. Temperatuur tussen mei en oktober varieert van 22 tot 28 graden. Ook de wintermaanden zijn aangenaam met gemiddeld 5 uur zon per dag. Het eiland heeft geen eigen luchthaven, het is te bereiken via Ibiza met een boottocht van 30 minuten.

 

 

 

 

 

Comments are closed.