De interesse in campers en caravans daalt volgens Marktplaats

Voor het eerst sinds jaren begint de vraag naar campers en caravans op Marktplaats af te nemen. Dat concludeert de handelssite op basis van het zoekgedrag van haar bezoekers. In de afgelopen vier maanden werd op de site 6.8 miljoen keer naar de mobiele vakantiewoningen gezocht. Een daling van 19% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. En maar liefst een daling van 32% ten opzichte van 2021.

Meer campers te koop

Terwijl de vraag daalt, neemt het aanbod naar campers en caravans juist toe. Marktplaats spreekt zelfs van een record. Van een kleine 42.000 en 46.000 nieuw geplaatste advertenties in de eerste vier maanden van 2021 en 2022 naar ruim 50.000 nieuw geplaatste advertenties dit jaar. Met een gemiddelde vraagprijs van ruim 29.000 euro steeg de vraagprijs op campers en caravans met zo’n 17% ten opzichte van 2022 en met bijna een kwart in 2021.

 

 

Paul de Vries, automotive woordvoerder van Marktplaats: “Na enorme piekjaren is er op ons platform een duidelijk rem te zien in de vraag naar campers en caravans. Iedereen die er één tijdens de coronaperiode wilde kopen, heeft deze inmiddels gevonden. De vraag gaat nu weer naar de normale situatie. Toch denken de handelaren dat het goede handel blijft en blijven dus inkopen. De camper is namelijk niet meer uit het Nederlandse straatbeeld weg te denken.”

 

 

Met maandelijks ruim 8 miljoen unieke bezoekers en zo’n 350.000 nieuwe advertenties per dag is Marktplaats de grootste online handelsplaats van Nederland voor particuliere en zakelijke aanbieders van tweedehands en nieuwe producten. Op Marktplaats is voor iedereen wat te vinden. Elke seconde komen er vier nieuwe advertenties bij. Van meubels en kleding tot auto’s en alledaagse producten, via Marktplaats vindt het een tweede, derde of zelfs vierde leven. Op Marktplaats maakt elke deal een groot verschil.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.