28 onmisbare tips en trucs om je caravan te restylen

De lente is volop in gang en de zomer komt eraan. Tijd om de caravan weer klaar te maken voor het seizoen. Marktplaats signaleerde dat steeds meer Nederlanders ervoor kiezen om hun caravan te ‘pimpen’. Een gewone caravan is niet meer genoeg. Het restylen van tweedehandscaravans is in Nederland steeds populairder.

28-tips-caravan-opknappen

Op Marktplaats steeg het aantal zoekopdrachten naar caravans met 23% ten opzichte van vorig jaar en het aanbod met maar liefst 14%.

28 tips

Of je nu lang of kort weggaat, het is natuurlijk fijn als je tijdens vakantie volop kunt genieten van je eigen gepersonaliseerde toevluchtsoord. Maar hoe pak je dit aan? Marktplaats kocht met Caravan Lifestyle Blog Caravanity een tweedehandscaravan en begon een eigen ‘Pimp-project’. Het resultaat zie je in deze video. Enthousiast geworden van onze gepimpte Kip? Samen met Caravanity heeft Marktplaats 28 handige tips en trucs voor je op een rijtje gezet om je eigen caravan te customizen:

1. Je hebt nodig: een toffe caravan die nog in redelijk goede staat is. Is je caravan in hopeloze staat, dan wacht je een nog grotere uitdaging. Hier een checklist voor het aanschaffen van retro caravan.

2. Een plan in de vorm van een moodboard: bedenk welke kleuren, stijl en stoffen je wilt gebruiken zodat je overzichtelijk aan de slag kan.

 

 

3. Minimaal 3 flessen St Marc Ontvetter: hiermee kan je je caravan grondig schoonmaken en klaarmaken voor een frisse lik verf.

4. Schuurmatje om je caravan licht op te schuren, voordat je met het echte verfwerk kan beginnen.

5. Watergedragen acrylverf van Histor of een ander goed merk: 1 of 2 potten grondverf en 2 of 3 potten verf om af te lakken. De meeste caravans komen in standaard grijs- en wittinten, praktisch, maar met een likje verf aan de buitenkant kun jij je caravan omtoveren tot een echte eyecatcher.

 

 

6. Een schoonmoeder die weet hoe de naaimachine werkt. Tenzij je zelf natuurlijk al weet hoe je gordijnen of een nieuwe stoffering in elkaar puzzelt. Wij hebben in elk geval een paar top tips voor je: gordijnen maken en kussens stofferen.

7. Een nieuwe vloer doet wonderen en is makkelijker dan je denkt. Plak er prachtige vinyl vloertegels overheen van Funky Friday of knip zelf een vloer op maat met deze truc: https://www.caravanity.nl/50-tinten-bruin/. Op Marktplaats vind je daarnaast vaak kleine coupons die groot genoeg zijn voor in je caravan.

8. Een sombere bruine voortent is natuurlijk niet bepaald sfeerverhogend. Zet zelf een luifel in elkaar of scoor een tarp op Marktplaats.

9. Een slinger hoort erbij. Waarom is een grote vraag, maar vrijwel elke gepimpte caravan of camper heeft er wel een. Gezellig is het zeker!

10. Sierkussens zijn een makkelijke manier om je caravan op een betaalbare manier te voorzien van je persoonlijke touch. Daarnaast creëren ze een knus gevoel en kunnen ze net voor dat vleugje kleur zorgen. Ben je een beetje handig met naald en draad? Bekijk dan snel deze ‘DIY’ voor een superleuk ananaskussen.

11. Heerlijk voor koude avonden en het staat gezellig in je caravan: een mooie plaid. Een fleece is prima en heerlijk warm, wol is mooi en rustiek. Ben je zelf handig? Ga dan voor een gehaakte versie.

12. In de avonduurtjes kan de juiste verlichting, binnen en buiten, zorgen voor een sfeervol spektakel. Denk bijvoorbeeld buiten eens aan wat leuke ledlampjes, of deze lampionnen die op zonne-energie werken. Wil jezelf aan de slag gaan? Bewaar lege potjes of prik wat gaatjes in lege blikken, waxinelichtje erin en klaar!

 

 

13. Filterkoffie of een Senseo kan echt niet in je gepimpte caravan. Schaf op Marktplaats een tweedehands Nespresso apparaat aan of koop een percolator voor een goede start van je dag!

14. Ook al heeft een caravan veel opbergruimte, vol is vol. Denk daarom eens praktisch na over de ruimte. Laat bijvoorbeeld je dikke badstofhanddoeken thuis en kies voor hamamdoeken: super licht in gewicht, zo droog en supercompact.

15. Zoek op Marktplaats naar wat een leuke oude vaasjes. Spuit ze eventueel over in een leuk kleurtje en zet hier je vers geplukte bloemen in.

 

 

16. Plastic glazen zijn dooddoeners als je een lekkere fles wijn hebt gekocht. Scoor daarom wat Duralex glazen. Deze glazen kunnen tegen een stootje, zijn leuk om te zien en ze zijn fijn om koffie, thee, limonade en wijn uit te drinken!

17. Een goede zithouding is belangrijk, ook op vakantie. Maar het oog wil ook wat. Dus laat die donkerblauwe ergonomische stoelen links liggen en ga voor de lichtgewicht collectie van Lafuma met toffe vlinderstoelen, mooie strandstoelen en regisseursstoelen. Zoek je budget? Kijk dan voor leuke tweedehandsjes op Marktplaats.

 

Ontvang Inspirerende & Betrouwbare informatie over je vakantie

We hebben de 10 beste tips voor jouw vakantie voor jou verzameld. Vul hieronder je e-mailadres in om de tips direct te ontvangen.

 

18. Als de zon schijnt wil je natuurlijk ook buiten in stijl kunnen genieten van je caravan, sfeervolle meubels zijn daarvoor een must. Een campingtafel koop je NOOIT nieuw. Op Marktplaats is de keuze reuze. Eenmaal in bezit kun je het tafelblad bijvoorbeeld restylen met een stuk plakfolie of een kleurtje geven met een spuitbus.

19. Is je caravan in retro stijl? Maak er een sport van om bijpassende voorraaddozen, stoelen, luifels en stoffering te zoeken op Marktplaats en struin de lokale kringloopwinkels af.

20. Kinderen in de tent erbij? Ga voor een leuke tent die een beetje bij je caravan matched. Bell-tenten zijn prachtig en snel op te zetten. Op Marktplaats worden ze geregeld aangeboden.

21. Een mooi plastic vloerkleed voor de caravan is echt van toegevoegde waarde en kan zorgen voor een extra sfeer boost. Ze zijn er in allerlei kleuren en wegen praktisch niks. Je vindt ze regelmatig in de aanbieding bij de bouwmarkten, maar kijk ook eens op Marktplaats.

22. Hang leuke spreuken of andere leuke kleine mini-posters aan de muur.

23. Met masking tape kun je alle kanten op: hang er kaartjes mee op in je caravan of breng juist leuke kleuraccenten aan. Succes gegarandeerd en mocht je het zat zijn, dan trek je het er zo weer af.

De 5 laatste tips om je caravan te restylen

24. Klamboes zijn niet alleen ideaal tegen vervelende muggen maar maken van jullie slaapplek een waar paleisje.

25. Maak je zomerse tafel af met leuke bakjes en schalen die je op lokale marktjes kan vinden, zo heb je én een gezellige tafel én een mooi aandenken aan je favoriete vakantiebestemming.

26. Mocht je hem nog niet hebben, neem dan eens een kijkje naar een fijne vuurkorf. Er gaat niks boven het gevoel van marshmallows roosteren boven het vuur.

27. In kleinere ruimtes is het handig voor multifunctionele items te kiezen, ook buiten. Ga bijvoorbeeld voor een cool houtenbankje, die je zowel als zitplaats maar ook als opbergruimte (voor speelgoed) kunt gebruiken.

28. Je sleurt je caravan vanaf nu natuurlijk overal mee naar toe. Verzamel kaartjes en foto’s van alle plekken waar je komt en bewaar ze in een leuk kaartenrekje dat je in je caravan ophangt. Schrijf op de achterkant van de kaartjes nog wat tips en je hebt na verloop van tijd je eigen reisboekje.

Koop bij bol.com

Tot slot: Ben jij klaar met je huidige caravan en wil jij je caravan verkopen? Bij OSW krijg je direct te zien wat de inruilwaarde van jouw caravan is. Je krijgt binnen 5 minuten een vrijblijvend bod en bij akkoord wordt jouw opgehaald en gevrijwaard en ontvang jij je geld. Kun je dat gebruiken om een nieuwe caravan te kopen of een camper te huren.

Pimp My Kip V4 from Glasnost on Vimeo.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.