Maak een zomerse Triple A-citytrip naar Hannover

Riviersurfen, vuurwerkshows en party time aan de oever van het meer midden in de stad: een zomer in Hannover, dat zijn evenementen, leuke ontdekkingstochten en verrassingen op elke straathoek. Sinds kort is de stad een bezienswaardigheid rijker: surfen op de rivier de Leine. Verder op het programma deze zomer: het Maschseefest, lichtshows en spectaculaire vuurwerkshows. Voor gezinnen, stellen en vriendengroepen is dit dé plek voor een avontuurlijke stedentrip in Duitsland.

Naast de leuke winkels, een uitnodigend gastronomieaanbod en de vele culturele uitgaansmogelijkheden bekoort de hoofdstad van de deelstaat Nedersaksen ook met zijn maritieme flair. Bij het Maschseefest, een groots evenement aan de oever van het meer dat jaarlijks zo’n twee miljoen bezoekers van heinde en verre trekt, krijg je dan ook meteen een vakantiegevoel: tal van podia, foodtrucks en toffe optredens. Maschseefest: 26 juli – 13 augustus 2023

 

 

In de baroktuinen Herrenhäuser Gärten is het ook de hele zomer feest: met spectaculaire shows bij het internationale vuurwerkconcours, een prachtige, sfeervolle verlichting tijdens de lichtshows ‘Der Garten leuchtet’ in de ‘Großer Garten’, ontspannen wandelingen of gezellige zomeravonden in het Tuintheater. Vuurwerkconcours: 10 juni, 19 augustus, 2 en 16 september 2023. Lichtshows: verschillende weekends van mei tot oktober 2023. Zomeravonden in Tuintheater: 4 – 27 augustus 2023

 

 

Maar ook de binnenstad van Hannover heeft genoeg te bieden voor een leuke stedentrip. Langs de oever van de Leine is het fijn vertoeven in een van de vele restaurants. Overdag trekt het riviersurfen bij de nieuwe ‘Leinewelle’ daar veel toeschouwers. Deze installatie genereert een staande golf waar surfers hun kunsten vertonen. En op zaterdag is de oever de place to be om vintage spullen en andere schatten te vinden op de oudste vlooienmarkt van Duitsland, de ‘Altstadtflohmarkt’. Riviersurfen: in principe dagelijks, surftijden kunnen variëren. Vlooienmarkt: tot 28 oktober 2023 elke zaterdag 10-18 uur

 

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

 

Hannover onderscheidt zich van andere steden door het vele groen en water en biedt diverse actieve kanotochten door de binnenstad en fietstochten door stad en regio. De stad is vanuit Nederland zowel met de trein als met de auto snel en eenvoudig te bereiken.

 

 

 

 

 

Comments are closed.