Antalya is klaar voor start van het vakantieseizoen

De Turkse toeristische trekpleister Antalya is voor veel Nederlandse vakantiegangers als een magneet. Zon, zee en strand gegarandeerd, met veel waar voor je geld en een enorme keuze aan uiteenlopende accommodaties. Nu het vakantieseizoen voor de deur staat zijn de accommodaties aan de Turkse zuidwestkust helemaal in gereedheid voor volop vakantieplezier.

Met keuze uit niet minder dan 229 blauwe vlagstranden is de variëteit gigantisch voor een ontspannende mediterrane familievakantie. Het voorjaar is bij uitstek geschikt om het Turkse culturele erfgoed in de regio te ontdekken. Vele beschavingen, waaronder de Romeinen, lieten hier verbluffend erfgoed na. De regio wordt voor dit jaar door het toonaangevende Amerikaanse reismagazine Travel + Leisure getipt als must see cultuurbestemming.

 

 

In de provincie Antalya liggen enkele van ‘s werelds meest adembenemende wandelpaden, waaronder de Lycian Way, Pisidia Heritage Trail en St. Paul’s Way. Het voorjaar is ook de beste tijd om de regio per fiets, ebike of mountainbike te verkennen, met een diversiteit aan goede rustige wegen.

 

 

De Turkse mediterrane keuken is er één voor fijnproevers. Vis en zeevruchten zijn prominent aanwezig. Bereiding met biologische olijfolie en verfijnde kruiden gaan hand-in-hand met bijpassende regionale wijnen. Overigens prijkt de regio Antalya op tal van toplijstjes, zoals de regio Kaş die wordt beschouwd als een van de top-10 duiklocaties ter wereld en de stad Belek met zijn golfbanen van wereldklasse.

 

Dit zijn de hotspots van Turkije

Ontvang nu handige tips over Turkije. Alleen vandaag ontvang je deze gratis!

"*" geeft vereiste velden aan

 

De regio Antalya staat ook dit jaar bol van de internationale evenementen, die haar nog meer de status geven van internationale toeristische hotspot. In september staat de Lycian Way Ultra Marathon geprogrammeerd. Voor wie letterlijk geen zee te hoog gaat is deelname aan de 7 kilometer lange zwemwedstrijd Meis Kaş Swim in juni een must. In de maand augustus komen sterrenkijkers helemaal aan hun trekken tijdens het Antalya Sky Observation Event en een maand later is het Romeinse amfitheater van Aspendos vijf dagen het decor van het Opera and Ballet Festival. En golfliefhebbers noteren het Turkish Airlines Open Golf toernooi in november.

 

 

 

 

 

Comments are closed.