Let op je kostbare spullen als je met de auto op vakantie gaat

Met de auto op reis gaan is een fantastische manier om nieuwe plekken te ontdekken. Maar: net als bij elke andere vorm van reizen, is het belangrijk om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen om jouw veiligheid en de veiligheid van je kostbare spullen te waarborgen. We delen graag tips met je over hoe je jouw spullen veilig kunt houden terwijl je met de auto op reis bent.

Zet waardevolle spullen onder de achterklep

Berg waardevolle spullen op

Als je waardevolle spullen zoals laptops, camera’s, telefoons en sieraden meeneemt op reis, is het belangrijk om ze veilig op te bergen. Gebruik de kluis in jouw hotelkamer of een afsluitbaar vak in jouw auto om ze veilig te houden. Als je geen kluis hebt, overweeg dan om de spullen in een afgesloten kofferbak of in de bagageruimte van jouw auto te plaatsen.

Doe je koffers ook op slot

Zorg voor een goede reisverzekering

Naast het nemen van voorzorgsmaatregelen om jouw spullen veilig te houden tijdens een autoreis, is het ook belangrijk om een goede reisverzekering af te sluiten. Een reisverzekering kan jou dekking bieden voor verlies of diefstal van persoonlijke eigendommen, evenals medische noodgevallen en andere onvoorziene omstandigheden.

Zorg ervoor dat je de polisvoorwaarden van jouw reisverzekering zorgvuldig leest om te begrijpen welke dekkingen worden geboden en welke uitsluitingen er zijn. Het kan ook de moeite waard zijn om te kijken naar de mogelijkheid van een all-risk dekking, die vaak meer uitgebreide dekking biedt dan een standaard reisverzekering. Door een goede reisverzekering af te sluiten, kun je met meer gemoedsrust op reis gaan, wetende dat jouw kostbare spullen goed beschermd zijn.

 

 

Verberg spullen uit het zicht

Het lijkt een open deur, maar niets is minder waar. Het is dan ook een goed idee om waardevolle spullen uit het zicht te houden. Laat geen spullen op de achterbank of op de passagiersstoel liggen, waar ze voor voorbijgangers zichtbaar zijn. Gebruik bijvoorbeeld een hoes om een laptop of camera in te verpakken en leg deze in de kofferbak in een tas. Zo blijft de waardevolle inhoud verborgen voor voorbijgangers. Plaats nooit spullen in het zicht of onder een jas op de achterbank. Criminelen zijn getraind om deze kostbare objecten te herkennen.

 

 

Parkeer op een veilige plek

Als je onderweg bent, is het belangrijk om op een veilige plek te parkeren. Zoek een parkeerplaats op een goed verlichte locatie of in een beveiligde parkeergarage. Vermijd het parkeren op afgelegen plekken of in donkere steegjes, waar het risico op inbraak of diefstal groter is. Als je op een camping verblijft, parkeer dan jouw auto op een aangewezen plek die beveiligd is. Parkeer langs de snelweg dicht bij het tankstation of restaurant waar veel mensen langslopen. Zo krijgen boeven geen kans.

Slaap je nachtje in een hotel? Zet je auto achter een hek

Neem geen onnodige spullen mee

Hoe minder waardevolle spullen je meeneemt op reis, hoe minder zorgen jij je hoeft te maken over diefstal. Probeer alleen de benodigde spullen mee te nemen op reis en laat de rest thuis achter.

Ga je onderweg eten? Laat geen waardevolle spullen zichtbaar achter

Wees alert

Ten slotte is het belangrijk om alert te zijn op jouw omgeving en verdachte activiteiten. Houd jouw auto op slot wanneer je er niet in zit en wees alert op mensen die verdacht gedrag vertonen. Als je vermoedt dat er iets mis is, neem dan contact op met de politie via het Europese alarmnummer 112. Reis je buiten de EU? Zoek dan voor je reis alvast op wat het lokale alarmnummer is, dan vertrek je met een gerust hart van huis. Fijne reis gewenst!

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.