Kom naar de Dag van het Kasteel op kasteel Rosendael

Op Pinkstermaandag opent kasteel Rosendael haar deuren tijdens de Dag van het Kasteel. Het thema van dit jaar is Upstairs/Downstairs. Ontmoet op deze Pinkstermaandag de vroegere kasteelbewoners van Rosendael. Krijg hiermee een inkijk hoe het leven er vroeger op een kasteel heeft uitgezien.

Maak kans op een privérondleiding

Ben je ook zo nieuwsgierig hoeveel personeelsleden er vroeger op kasteel Rosendael hebben gewerkt? En wat er achter elke deur van het kasteel zit? Speciaal voor de Dag van het Kasteel zullen we onder de bezoekers een exclusieve privérondleiding voor 10 personen verloten. Dan krijg je met je familie of vrienden alle geheimen van Upstairs/Downstairs te horen!

Breng ook een bezoek aan de kasteelwinkel. Je krijgt deze dag een shopper van Geldersch Landschap & Kasteelen cadeau, bij een winkel-aankoop van minimaal € 20,00. Daarnaast zal er voor elke bezoeker een mooie ansichtkaart klaarliggen.

 

 

Pinkstermaandag is onze horecagelegenheid de Oranje-rie geopend. Strijk neer op het mooiste terras van Nederland en geniet van een goed kop koffie, een heerlijke lunch of borrel. Genoeg redenen om langs te komen tijdens de Dag van het Kasteel!

 

 

Landelijk evenement

Niet alleen op kasteel Rosendael worden activiteiten georganiseerd. Door heel het land stellen kastelen, buitenplaatsen en landgoederen hun zalen, kamers, zolders, kelders, tuinen en parken open tijdens Dag van het Kasteel. Een enorm aantal activiteiten worden er die dag georganiseerd door de deelnemers van de 16e editie van dit landelijke evenement. Het thema van dit jaar is Upstairs/Downstairs: de verhalen van de vele personeelsleden zonder wie het leven van ‘mijnheer’ en ‘mevrouw’ niet denkbaar was. Geïnteresseerd in het hele programma en een kasteel of buitenplaats bij jou in de buurt? Kijk dan op de www.dagvanhetkasteel.nl

Datum: maandag 29 mei 2023. Tijd: kasteel 12.00 – 16.00 uur, park 11.00 – 17.00 uur. Entree: volwassenen € 13,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00. Donateurs GLK en museumkaarthouders gratis entree op vertoon van geldige pas
Reserveren: www.glk.nl/rosendael

 

 

 

 

 

Comments are closed.