Fietshoofdstad Utrecht gastheer van Dutch Cycling Week

Utrecht, startlocatie van de Vuelta in 2022 en eerder van de Giro en de Tour, is ook dit jaar weer verkozen tot beste fietsstad van de wereld. Een uitgelezen kans voor Koninklijke Jaarbeurs om, in samenwerking met partners Utrecht Marketing, Dutch Cycling Embassy, SportUtrecht en Utrecht Bike Community, de allereerste Dutch Cycling Week te organiseren. Een week vol activiteiten voor fietsfans, wielrenners, sportliefhebbers en iedereen met interesse in de fietsbranche.

Primeur is ook het gloednieuwe evenement Cycle Mobility dat in Jaarbeurs plaatsvindt. Verder is er een outdoor testevenement op de Nedereindse Berg, de consumentenbeurs Bike Motion en een toertocht. De thema’s duurzaamheid, mobiliteit, gezondheid en sportstimulatie staan gedurende de hele week centraal. De Dutch Cycling Week vindt plaats van 14 tot en met 22 oktober 2023.

Nieuw jaarlijks evenement

Ralf van Heugten, projectmanager Dutch Cycling Week: ‘’Het voelt goed om de fietsbranche, fietsliefhebbers, lokale autoriteiten en de zakelijke markt bij elkaar te brengen. Hiermee bouwen we aan een jaarlijks evenement dat tot de verbeelding spreekt van de bezoeker én bijdraagt aan fietsgebruik in Nederland.’’ De eerste editie van de Dutch Cycling Week bestaat uit meerdere onderdelen. Van Heugten vervolgt: “We organiseren op zaterdag 14 oktober een outdoor testevenement op de Nedereindse Berg waar mensen uitgebreid fietsen kunnen testen. In het weekend van 20 tot en met 22 oktober vinden de eerste editie van ‘Cycle Mobility’ en de consumentenbeurs ‘Bike Motion’ in de Jaarbeurshallen plaats. Cycle Mobility is het evenement voor werknemers en besluitvormers van organisaties die de fiets als vervoersmiddel inzetten ten behoeve van mobiliteit, duurzaamheid en vitaliteit van medewerkers. Bike Motion richt zich op de sportieve fietser. Als klap op de vuurpijl start op zondag 22 oktober een toertocht vanaf Jaarbeursterrein.’’

 

 

Cor Jansen, directeur Utrecht Marketing, is enthousiast over de rol die de Dutch Cycling Week speelt in het samenbrengen van fietsend Nederland: “De Dutch Cycling Week is een geweldig initiatief dat perfect past bij de wereldfietsstad die Utrecht is. Het is een uitgelezen kans om onze mooie stad te presenteren en om mensen te inspireren te blijven fietsen. Als enige stad ter wereld verwelkomde Utrecht de drie grote rondes. De Giro, de Tour en afgelopen jaar de Vuelta. Utrecht is in binnen- en buitenland een bekende naam in de wielersport. De Dutch Cycling Week bouwt hierop voort en laat zien dat fietsen niet alleen belangrijk is voor de sport, maar ook voor duurzaamheid, mobiliteit en gezondheid. We zijn er trots op dat Utrecht gastheer is van dit belangrijke evenement en kijken uit naar een succesvolle eerste editie in oktober.”

 

 

Voor in de agenda

Zaterdag 14 oktober – Outdoor testevenement op de Nedereindse Berg
Vrijdag 20 oktober – Cycle Mobility & Bike Motion in Koninklijke Jaarbeurs
Zaterdag 21 oktober – Cycle Mobility & Bike Motion in Koninklijke Jaarbeurs
Zondag 22 oktober – Cycle Mobility & Bike Motion in Koninklijke Jaarbeurs en Toertocht vanaf Jaarbeursterrein

 

 

 

 

 

Comments are closed.