Kom eieren zoeken op Kasteel Doorwerth met Pasen met extra openstelling op maandag 10 april

Het gehele paasweekend kunnen grote en kleine bezoekers genieten van kasteel Doorwerth en haar omgeving. Op maandag 10 april is het kasteel ook geopend. Vanaf 7 april zijn er eieren verstopt in het kasteel en voor volwassenen is er een bijzondere buitenwandeling met een gids.

Van vrijdag 7 april tot en met zondag 16 april kunnen kinderen op zoek naar de verstopte, gespikkelde eitjes in het kasteel. Met deze speurtocht in de hand leren kinderen meer over hoe de traditie van het paasei is ontstaan. April is ook een mooie tijd om eens een buitenspeurtocht te doen. Bij kasteel Doorwerth zijn twee leuke buitenspeurtochten te verkrijgen voor kinderen. Alle speurtochten zijn voor € 2,00 verkrijgbaar in het kasteel en er is voor elk kind altijd een verrassing.
Kasteel Doorwerth is geopend van 11:00 tot 17:00 uur. Entree is € 13,50 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen van 4 t/m 18 jaar. Museumkaart en donateurspas mogen gratis naar binnen.

 

 

September ’44

Voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis rondom het kasteel kan op vrijdag 7 april mee met de rondleiding ‘September ’44’. Tijdens de slag om Arnhem en daarna is rond Kasteel Doorwerth zwaar gevochten. Loop met de kasteelgids langs opmerkelijke plekken uit de strijd en luister naar het verhaal verteld aan de hand van foto’s en ooggetuigenverslagen. Tijd: 14:00 uur. Kosten: € 5,00 volwassenen, € 4,00 kind 4 t/m 12 jaar. Reserveren verplicht: glk.nl/activiteiten-doorwerth. Tijdens de Museumweek tot en met 7 april is het kasteel ook te bezoeken met een geleende museumkaart.

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.