De gids voor het reizen van Split naar Hvar

Plan je reis van Split in Kroatië naar het kroatische eiland Hvar met deze uitgebreide gids. Ontdek de beste manieren om naar Hvar te reizen en wat je kunt zien en doen op Hvar. Hvar is een bestemming die het hele jaar door toeristen met open armen ontvangt.

 

Hoe kom je in Hvar vanaf Split?

Je hebt meerdere mogelijkheden om binnen Kroatië naar Hvar te reizen. En beide mogelijkheden gaan over een diep blauwe Adriatische zee. Een indrukwekkende reis die je vakantiegevoel direct tot ongekende hoogte zal brengen. Wie weet zie je wel dolfijnen!

  • Met de veerboot
  • Met een snelle catamaran

Welk vervoersmiddel je ook kiest voor deze populaire route over zee, je zult getrakteerd worden op een route langs de schitterende Kroatische kust.

Met de veerboot

Met de gigantische veerboot die pendelt van Split naar Havar, reis je in alle rust naar de haven van Hvar. Er zijn verschillende veermaatschappijen die dagelijks tussen Split en Hvar varen. Dit zijn:

  • Jadrolinija
  • Kapetan Luka
  • en Krilo

 

Reis sneller met een catamaran

Wil je snel naar Hvar om je vakantie te beginnen? Reis dan met de catamaran. Deze boot is niet alleen snel maar ook comfortabel. Catamarans zijn snelle passagiersschepen die over het water lijken te vliegen. Dagelijks varen er catamarans tussen Split en Hvar. De reis duurt ongeveer 1 uur.

 

Lees ook dit artikel: Wandelen op de Balkan

 

Je betaalt voor de catamaran wel wat meer voor de veerboot. Voor de vaarschema’s van de veerboot & catamaran kun je de veermaatschappijen raadplegen. Koop vooraf je je veerboottickets teleurstelling te voorkomen. Tickets zijn online verkrijgbaar op de website van de veerbootmaatschappijen en via 12Go.

Wandelen op Hvar

 

Hvar is populair bij toeristen van alle leeftijden

Hvar, een van de meest populaire eilanden van Kroatië, trekt elk jaar duizenden Nederlandse toeristen. Het eiland staat bekend om de prachtige stranden, de lange wandeltochten en een rijke geschiedenis. Hvar is een prachtige bestemming waar veel te zien en te doen is. Bij het Kroatisch Verkeersbureau kun je prachtige brochures aanvragen waarmee je jouw trip naar Hvar kunt voorbereiden. Zo mis je niets van de top bezienswaardigheden en krijg je gedetailleerde informatie over elke bezienswaardigheid op het eiland.

 

 

Wijngaard in Hvar

Op Hvar worden olijven, kruiden, amandelen en vijgen verbouwd. Ook druiven groeien er. De rode wijn Plavac en de witte Bogdanusa worden graag gedronken bij een lamsschotel met rozemarijn.

 

Dit zijn de hotspots van Kroatië

Download nu handige tips over Kroatië. Alleen vandaag gratis te downloaden!

"*" geeft vereiste velden aan

 

Leuk weetje: omdat Hvar een goed klimaat heeft geven sommige hotels een geen-sneeuwgarantie in de winter.. Mocht er toch sneeuw vallen dan overnacht je gratis.

 

 

 

 

 

Comments are closed.