Bezoek één van de 10 leukste uitjes van Gelderland

Eén jaar lang mag kasteel Doorwerth trots het stempel ‘Leukste uitje van Gelderland TOP 10’ dragen. Het leukste uitje wordt bepaald op basis van een onderzoek onder ANWB-leden waarin alle uitjes beoordeeld konden worden.

Dankbaar en blij

Het team van kasteel Doorwerth is ontzettend dankbaar dat zoveel mensen de moeite hebben genomen een waardering in te vullen en een beoordeling te geven.
Het is bovendien het derde stempel dat kasteel Doorwerth heeft gekregen in één jaar. Zo draagt het ook het Kidsproof 2023 stempel en werd het kasteel gekozen tot de top 5 van de mooiste kastelen van Nederland door de ANWB leden.

Toren van Kasteel Doorwerth

5 aspecten

De vijf bezoekaspecten waarop de favoriete uitjes konden worden beoordeeld zijn aanbod, faciliteiten, klantvriendelijkheid, prijs-kwaliteitverhouding en sfeer. De prijs-kwaliteitverhouding is het belangrijkste aspect bij het maken van een keuze voor een uitje. Na de prijs-kwaliteitverhouding zijn de aspecten faciliteiten, klantvriendelijkheid en aanbod de belangrijkste aspecten bij het maken van een keuze.

Hoge cijfers

De beoordelaars komen voor 70% uit Gelderland. Als gewogen eindcijfer scoort Doorwerth een 8,76. Op prijs/kwaliteitverhouding scoort zij een 8,69 en voor het aanbod een 8,54. Maar waar team Doorwerth het meest trots op is zijn de scores voor klantvriendelijkheid 9,06 en sfeer een 9,10!
De toewijding en enthousiaste inzet van alle vrijwilligers dragen daar voor een heel groot deel aan bij!

 

 

Wat men zoal zegt

Enkele reviews uit de beoordelingen zijn opgenomen in het rapport en hieruit blijkt eens te meer hoe graag mensen naar kasteel Doorwerth komen voor een bijzonder dagje uit. Een kleine greep uit wat men zegt:

 • Alleen al de uitstraling van het kasteel brengt je al in een goede sfeer en maakt je nieuwsgierig om alles te ontdekken binnen in het kasteel.
 • Alleen niet makkelijk bereikbaar met OV, maar dat is ook het mooie aan dit kasteel, het heeft een prachtige ligging. De vrijwilligers en de medewerkers zijn super enthousiast en het kasteel is van binnen & buiten prachtig. Je bent zeker een dag zoet.
 • Een schitterend kasteel op een prachtige plek in een prachtige omgeving. Veel activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen (evenementen, optredens, voorstellingen). Toegankelijk, mooi om te zien.
 • Al jaren een aanwinst voor de provincie Gelderland.
 • Alles is perfect, klopt en goed verzorgd door zeer aardige mensen.
 • De geschiedenis van het kasteel is interessant. Er is veel te zien en kasteel ligt in een prachtige omgeving. Denk aan de Duno, de stuwwal en bossen. Voor kinderen is het ook de moeite waard.
  De sfeer was zo leuk, acteurs waarmee je helemaal in de middeleeuwse sfeer komt, goede horeca op het terrein.

 

 

 • Erg prettig is dat de moestuin geopend is voor publiek en dat Doorwerth met grote zorg een heel mooi kasteel is gebleven. Het is ingericht en interessant voor een breed publiek. Tot slot zorgen de mensen van GLK die op Kasteel Doorwerth ervoor dat je het gevoel krijg er echt welkom te zijn.
  Ik kom zeker nog een keer terug!
 • We hadden een leuk dagje uit en werden heel attent ontvangen. Interessant om te weten hoe dit kasteel in de vuurlinie van de Operatie Market Garden heeft gelegen en weer is gerestaureerd.

 

 

 

 

 

Comments are closed.