Verwen jezelf met een wellnessvakantie in Kroatië

Kroatië staat bekend als een vakantiebestemming met een heerlijk klimaat, een rijk verleden, azuurblauwe zee, vele eilanden, een schitterend groen binnenland, gezellige historische steden en verrukkelijk eten. Maar wist je dat het ook een fantastische wellness-bestemming is om te ontsnappen aan de waan van alledag en helemaal op te laden? Ontdek de mooiste wellness-plekken in dit bijzondere land.

Opladen in Opatija

Opatija is een prachtige badplaats in de Kvarner regio. Met de turquoise zee en groene bergen, neoklassieke panden en een schilderachtige promenade is het kustplaatsje een heerlijke bestemming om helemaal op te laden. Al in de 19e eeuw was de badplaats in de baai van Kvarner populair onder de elite van het Oostenrijk-Hongaarse rijk. Er werden vele luxe villa’s en hotels gebouwd, die nu nog een blijvende herinnering vormen aan deze welvarende tijd. Door de combinatie van de frisse berglucht van het Učka gebergte en de zilte zeelucht van de Adriatische Zee heeft Opatija een perfect klimaat. De badplaats werd in 1889 dan ook uitgeroepen tot kuuroord, net als vele andere plaatsen in de regio. Ook vandaag de dag kun je je hier in de watten laten leggen in de vele spa’s en wellnesscentra. Ga voor een ontspannende massage of kom helemaal tot rust in de sauna.

Thermale baden in Centraal-Kroatië

Ten noordwesten van Zagreb ligt de regio Centraal-Kroatië, waar je vele oude bossen, wijngaarden en barokke kastelen vindt. Naast de must-see middeleeuwse steden Koprivnica, Varaždin en Čakovec zijn er tal van thermale bronnen. De temperatuur van het thermale water uit de vier bronnen bij Krapinske Toplice ligt tussen de 39°C en 41°C. De spa’s bieden vele medische programma’s aan met natuurlijke therapeutische middelen, zoals de therapeutische modder “fango”. Krapinske Toplice staat ook bekend om de succesvolle behandeling van hart- en vaatziekten.

 

Lees ook dit artikel: Wandelen op de Balkan

 

Een andere oase van ontspanning is Terme Jezercica met zijn veelzijdige aanbod, inclusief een groot waterpark met acht zwembaden, allemaal met thermaal bronwater. Terme Jezercica ligt op ongeveer 40 km van het centrum van Zagreb en is de ideale plek om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte en stress.

 

Dit zijn de hotspots van Kroatië

Download nu handige tips over Kroatië. Alleen vandaag gratis te downloaden!

"*" geeft vereiste velden aan

 

Kuuroord midden in de natuur

Terme Sveti Martin, het eerste kuuroord van Europa, ligt in het uiterste noorden van Kroatië. Het resort is gelegen in Međimurje, een oase van rust. Dit charmante plaatsje draagt met trots de naam “Cvjetnjak Hrvatske”, de bloementuin van Kroatië. 27 hectare prachtige natuur met heuvels vol wijngaarden en ondeugende herten omgeeft het resort, dat bekend staat om de 100-jarige traditie van kuuroordtoerisme. Hier vind je een van de gezondste thermos-mineraalwateren van Europa.

Terme Sveta Martin

Het grootste saunacentrum in Kroatië

Het plaatsje Zagorje, op zo’n 40 kilometer van Zagreb, is net een sprookje. Hier vind je bossen, kastelen en landhuizen, musea, kerken, paden, wijngaarden en wijnroutes, heerlijk eten, aardige mensen, legendes en “popevke” (traditionele liederen) en thermale bronnen. Terme Tuhelj is een groot (familie)wellness complex dat bij de bron van thermaal water en geneeskrachtige modder ligt. Een bezoek aan het SPAeVITA Center is een echte aanrader. Hier geniet je in een intieme sfeer van bijzondere wellnessrituelen. Daarnaast tref je in Terme Tuhelj het grootste saunacentrum van Kroatië, de Sauna World. De tal van Finse sauna’s en stoomsauna’s hebben elk hun eigen verhaal, waarbij je jouw favoriete programma kiest dat wordt uitgevoerd door de saunameesters.

 

 

Ook een bezoekje waard in Zagorje is de Stubičke Toplice Spa, die naast een uitgebreide keuze aan wellnessmogelijkheden ook bekend staat om zijn medische behandelingen en therapieën.

Wellness vakantie in Istrië

Istrië is een populaire zomervakantie bestemming voor Nederlanders en Belgen, maar heeft veel meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. Istrië is een perfecte plek om volledig tot rust te komen en te ontsnappen aan de dagelijkse stress, ook in de wintermaanden. In luxe hotels in heel Istrië kun je terecht voor onvergetelijke mediterrane spa-ervaringen. Trakteer jezelf op een ontspannen wellnessvakantie in Istrië en kom helemaal bij in bio-, Finse en kristalsauna’s, met aromatherapie en een stoombad. Dat is echt genieten!

 

 

 

 

 

Comments are closed.