Bierbrouwen, distilleren en genieten op grote hoogte

Ga je dit seizoen weer op wintersport in de Tiroler Zugspitz Arena en zoek je naar wat afwisseling met je vrienden? Hier kan je samen gastronomisch genieten als nergens anders. Zo vind je in Berwang de hoogste Alpine-brouwerij van Oostenrijk. In het pittoreske dorpje kun je ook terecht voor een workshop distilleren. Wil je verder de hoogte in, stap dan in de Zugspitzbahn naar het Panoramarestaurant op de 2962 meter hoge Zugspitze.

De hooggelegen brouwerij ‘Stadl-Bräu’ werd gebouwd in 1995 en is gevestigd in Hotel Thaneller in Berwang. Hier worden drie heerlijke bieren gebrouwen van vers bronwater uit de bergen. Ze zijn te proeven in de gezellige bierstube. Informatie www.hotelthaneller.at.

 

 

Schnaps proeven kan je bij de Berwanger Schnapsbrenner-familie Rosen. Je kunt er ook deelnemen aan workshops schnaps distilleren, dat kan het hele jaar. De familie komt uit een traditie van distilleren van verfijnde schnaps uit fruit, wortels en bessen. Specialiteiten van de familie Rosen zijn berghooibloembrandewijn en rozenmispelbrandewijn.

Bergrestaurant met schitterend uitzicht

Op de 2962 meter hoge Zugspitze vind je het Panoramarestaurant waar je kunt genieten van culinaire hoogstandjes. Dan kan zowel overdag als ‘s avonds. In het gezellige bergrestaurant met schitterend uitzicht krijg je specialiteiten uit de lokale en internationale keuken voorgeschoteld. Aanrader: een gezellige fondue-avond bij zonsondergang of een heerlijk ontbijt bij zonsopkomst.

 

 

De Tiroler Zugspitz Arena staat bekend om de vele, prachtige familiehotels waar je heerlijk kunt verblijven. Met de auto ben je er zo, het ligt in Tirol net over de grens met Duitsland. Het gebied telt zeven charmante dorpjes aan de zonzijde van de imposante Zugspitze. Het is een oase van ruimte, rust en prachtige natuur. Maar het is ook een gebied waar je samen enorm veel kunt beleven. Gastenkaart of Z-ticket: als je zo’n voordeelkaart hebt kun je hier gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer.

 

 

 

 

 

Comments are closed.