Nieuwe accommodaties om deze winter in Tirol te ontspannen

Deze winter openen er weer nieuwe accommodaties in Tirol waarbij thema’s als ontspanning, dromen en huiselijkheid centraal staan. De nieuwe, Tiroler accommodatieverstrekkers gaan in het winterseizoen 2022/23 met de tijd mee en bieden dankzij smaakvolle kamers en appartementen, culinaire beloften en een ontspannen wellness-aanbod alles wat bijdraagt aan een perfect geslaagde wintervakantie. In dit overzicht hebben we de nieuwste en gerenoveerde verblijven in Tirol op een rijtje gezet.

Accommodaties om te ontspannen

Dolomitenhof Tristach: Al zeven jaar is de Dolomitenhof Tristach in Oost-Tirol een familiebedrijf. Vanaf komend seizoen breiden ze uit met een nieuw appartementencomplex, bestaande uit 15 natuursuites met hoogwaardige, natuurlijke materialen. Het appartement bevat diverse faciliteiten als een privé-sauna, een kinderkamer, ramen tot op de grond met een prachtig groen uitzicht en een terras. Ook kunnen de gasten zich verheugen op een splinternieuw wellness-gedeelte en traditionele keuken.

Dolomitenhof Tristach

Hotel Riml ****superior: Het hotel Riml in Hochgurgl richt zich vanaf nu nog meer op rust, ontspanning en genot. Daarom kiest het hotel tegenwoordig voor het Adults only-concept (vanaf 14 jaar). En ook het keukenteam slaat nieuwe wegen in: gasten worden op sterrenniveau verwend. Gezinnen zijn in het Riml nog steeds in de royale suites en appartementen van harte welkom.

Alpenhotel Karwendel: Het Adults only Alpenhotel Karwendel, gelegen direct langs de langlauflopie, start het winterseizoen met 16 nieuwe kamers, een gemoderniseerd wellness-gedeelte met een verwarmd binnen- en buitenzwembad en een nieuw Day-Spa aanbod. Familie Rödlach richt zich daarnaast op goed eten, weldadige beweging en pure ontspanning.

Chalet Urscheler: In het Wipptal ligt het nieuwe Chalet Urscheler dat ruimte biedt voor twee tot tien personen. Drie slaapkamers, een woonkamer, keuken, badkamer/toilet evenals een grote tuin met terras bieden de ideale accommodatie in het rustige en ongerepte Schmirntal om rust te vinden.

Haus Berghof: Hoog boven het dorpje Gries am Brenner ligt Haus Berghof. Gastvrouw Carmen Gschwentner heeft het voormalige pension van haar moeder overgenomen en leidt de Berghof nu als hotel met verzorgde en comfortabel ingerichte kamers en appartementen inclusief ontbijt. De ideale plek om bij te komen.

Overnachtingen om bij weg te dromen

Zalwonder Ischgl: Voor de kerstvakantie opent familie Häusler het nieuwe hotel Zalwonder, een oude term uit Paznaun voor familie, in Ischgl. De 36 stijlvol ingerichte kamers en suites verwelkomen volwassenen en kinderen. Highlight is een infinitypool van 32 graden op de 4e etage.

All-Suite Paznaun: Het nieuwe All-Suite Paznaun in Galtür is dankzij de volledig ingerichte appartementen, met sauna en stoombad en verwarmd buitenbad, een ideaal verblijf voor elke gelegenheid. De appartementen bevinden zich op loopafstand van alle voorzieningen.

Villa Liesbeth: Aan de rand van Pfons in Wipptal, ligt de royale Villa Liesbeth. Het vakantiehuis, is verdeeld over twee verdiepingen, met drie slaapkamers, volledige keuken, badkamer met twee toiletten. Het hart van het huis is de woonkamer met kachel. (Geschikt voor 6 personen).

Dolomit Royal Chalets: Te midden van de Sexter en Lienzer Dolomieten bieden de twee luxueuze ingerichte chalets, de Dolomit Royal Chalets, met eigen sauna en toegang tot het rustterras heel veel privacy en een rustige ligging in de Dolomieten. De omliggende skigebieden liggen vlakbij.

Grünerhof Hotel & Restaurant: De familie Grüner start het seizoen met De Grünerhof in Obergurgl met een nieuw concept en inrichting. Het design is geïnspireerd door Tiroolse tradities, maar werd modern verwerkt door het gebruik van hout, steen en kalkstuc. In het Grünerhof Restaurant weet chef-kok Maximilian Grüner zijn ervaring uit internationale topkeukens met de culinaire wortels van zijn thuisland op vakkundige wijze met elkaar te combineren.

Waar u zich thuis voelt

Alpengasthof Hohe Burg: In Trins ligt het traditionele hotel Hohe Burg in het Tiroolse Wipptal. Een deel van het gebouw is omgebouwd tot prachtige appartementen. Het bestaat nu uit acht sfeervolle kamers en vier nieuwe, moderne appartementen. Verder kun je heerlijk ontspannen in de rustruimte of sauna’s.

Hotel Kokon: Familie List maakt hun droom waar met het nieuwe appartementengebouw Kokon in Leutasch in de regio Seefeld. Vier ecologische en geraffineerde vakantieappartementen, voor 3 personen, bieden alles voor een gezellig verblijf. De appartementen kunnen ook gecombineerd geboekt worden voor grotere groepen. Hout en beton worden op vakkundige wijze met elkaar gecombineerd en de inrichting laat geen wensen onvervuld.

Hotel Enzian****: Het kleinste 4 sterren-hotel in Obergurgl, adults-only, opent komende winter. Hotel Enzian bestaat uit 26 gerenoveerde kamers, een skypool met 360°-bergpanorama, fitnessruimte en een skikelder. De gastvriendelijkheid van de familie Santer is echter al vanouds.

 

 

Hotel Klosterbräu: Al meer dan 200 jaar verwelkomt de familie Seyrling in het traditionele Hotel Klosterbräu zijn gasten en gaat hierbij altijd met de tijd mee. Het hotel wordt continu gerenoveerd, uitgebreid en omgebouwd. Voor aankomend winterseizoen zijn een gezinssauna, een klimtoren, een brouwerij, bierpub en een nieuwe skikelder gerealiseerd.

Harry’s home Telfs: Het nieuwe harry’s home van de familie Ultsch ligt aan de voet van de Hohe Munde in Telfs, op slechts 20 minuten van Innsbruck. Met zijn centrale ligging en moderne inrichting, kleine werkplek en kitchenette, biedt harry’s home de perfecte accommodatie om werk en plezier te combineren.

En verder

Platzhirsch Kufstein: In een historisch stadhuis in Kufstein heeft de Bodner Gruppe samen met de familie Drastil een klein historisch hotel met 15 kamers en een culinaire concept store in het oude centrum gerealiseerd. Door bouwkundige en architectonische kenmerken is het hotel naar de moderne tijd gehaald.

Die Bretze, vol traditie: Het restaurant Bretze in Hall is al sinds 1680 bekend en behoort tot de meest traditionele hotel-restaurants van het land. Het opent opnieuw zijn deuren en verhuurt sinds april 2022 moderne studio’s. De gasten worden met culinaire hoogtepunten verwend in de beproefde Oheimstube en de Künstlerstube.

Genomineerd voor de Tirol Change Award 2022: Alpenresort Schwarz in Mieming:
Duurzaamheid staat in het 5 sterren Alpenresort Schwarz centraal. Van het energie- en afvalconcept en regionale voedingsmiddelen tot een uitgebreid gezondheidsaanbod voor medewerkers: aan alle maatregelen ligt een duurzame gedachte ten grondslag. Het Alpenresort Schwarz is nu genomineerd voor de Tirol Change Award. De onderscheiding is bestemd voor bedrijven, initiatieven en personen die met succes duurzaam ondernemen.

Motel One Innsbruck: Op een centrale locatie opent de budgethotelketen in oktober Motel One, nabij het centraal station van Innsbruck, met als hoogtepunt een bar met een mooi uitzicht.

Alpin Resort Sacher: Het voormalige Astoria Resort in Seefeld verandert komend winterseizoen in het Alpin Resort Sacher. Na intensieve verbouwingswerkzaamheden kunnen de gasten zich nu verheugen op het hoogstgelegen Sacher-hotel in de geschiedenis.

 

 

 

 

 

Comments are closed.