Tirol is 2 nieuwe lange-afstandwandelroutes rijker

Met 2 nieuwe lange-afstandswandelroutes kunnen liefhebbers van bergwandelen deze zomer hun hart ophalen in Tirol. De Ötzi Trek voert je mee in de voetsporen van Ötzi, die hier meer dan 5.000 jaren geleden op pad was. De nieuwe Arlberg Trail verbindt de bergtoppen rondom Lech, Zürs, Stuben, St. Christoph en St. Anton, en combineert zo Tirol en Vorarlberg. Ook voor alle andere wandelaars heeft Tirol deze zomer veel in petto met meer dan 24.000 kilometer aan bewegwijzerde wandelroutes voor ieder niveau, en talrijke hutten en bergrestaurants voor een lokale specialiteit.

Liefhebbers van bergwandelen kunnen deze zomer hun hart ophalen in Tirol

De bergen van Tirol lijken gemaakt voor wandelingen. De keuze is groot en je maakt het zo uitdagend als je zelf wilt. Van klettersteigen (voorbereide klimroutes) tot verharde wandelpaden die zelfs toegankelijk zijn met de kinderwagen of buggy. Als een fijnmazig netwerk lopen de routes door Tirol en leiden steevast naar de mooiste uitkijkpunten, een prachtig bergmeer of de volgende top met panoramisch uitzicht. Onderweg zijn altijd fijne adresjes om wat te eten of te drinken, van 1.700 berghutten tot talrijke gezellige almboerderijen.

Ort: Sillian

Lange-afstandswandeling: ontdek de Ötzi Trek

Steek de Ötztaler Alpen over en stap in de voetsporen van Ötzi. Op weg naar de vindplaats van de man uit het eeuwige ijs, doorkruisen wandelaars mystieke hoogvenen, ontdekken bruisende watervallen en archaïsche offerplaatsen. De route bestaat uit zes etappes met een gezamenlijke lengte van 61,6 kilometer en 9.200 hoogtemeters. Wat deze tocht mede speciaal maakt, is de Ötzi Trek-app, via GPS-gegevens wijst deze (offline) de weg. Daarnaast vind je tal van wetenswaardigheden over de ijsman Ötzi en het landschap. De lange-afstandswandeling voert door het fascinerende berg- en gletsjerlandschap van het Ötztal en kan individueel in eigen tempo worden gelopen. Uiteraard kun je ook één of een paar etappes doen. De route start in Landeck en gaat via het Pitztal naar het Italiaanse Zuid-Tirol – de eindbestemming is Bolzano. Eén van de hoogtepunten onderweg is het Ötzi-dorp in Umhausen. Tussen de etappes wordt in hotels overnacht. Er is ook bagagevervoer beschikbaar.

Ort: Neustift i.St.

Hiken in 3 etappes tussen Tirol en Vorarlberg

De Arlberg-plaatsen Lech, Zürs, Stuben, St. Christoph en Sankt Anton am Arlberg zijn vooral bekend vanwege de wintersport. Vanaf deze zomer zijn deze vijf dorpen ook in de zomer met elkaar verbonden door de Arlberg Trail. De tocht bestaat uit drie dag-etappes met een totale lengte van 40 kilometer en er worden 6.038 hoogtemeters overbrugd. Wat deze lange-afstandswandelroute zo bijzonder maakt: ongeveer eenvijfde van het traject wordt met kabelbanen afgelegd. Het Arlberg Trail Ticket omvat de berg- en dalritten en is het gehele zomerseizoen van 2022 geldig. Zo kunnen ook afzonderlijke etappes of alternatieve routes worden gekozen. De wandelaars overnachten in plaatsen bij de Arlberg en indien gewenst kan bagagevervoer worden bijgeboekt.

En er is meer: de Great Walks

Naast de nieuwe Ötzi-Trek en de Arlberg Trail heeft Tirol tal van andere lange-afstandwandelroutes door de mooiste natuur van de regio. Onder de noemer ‘Great Walks’ zijn zes lange-afstandswandelingen geselecteerd die opvallen door hun route, de unieke natuurbeleving, de optimale infrastructuur, of vanwege de sportieve en mentale uitdaging.

Culinaire wandelroutes – optimaal genieten

Niet iedereen heeft zin in kilometerslange routes en talrijke hoogtemeters. Wat als je niet alleen aan het wandelen denkt, maar vooral ook aan lekker eten? Perfect! Tirol biedt namelijk negen geselecteerde culinaire wandelingen naar almboerderijen die een bezoek meer dan waard zijn en de heerlijkste lokale specialiteiten serveren.

 

 

De selectie aan wandelingen biedt tips voor gezinnen, zoals een uitstapje naar de nabij Innsbruck gelegen Mutterer Alm – inclusief een tocht op een vloot op de Speicherteich. Fijnproevers zullen ontdekken dat de sterrenkeuken en heerlijke wijnen niet alleen in het dal te vinden zijn. Zo liggen in de Angerer Alm in de regio Kitzbüheler Alpen meer dan 6.000 flessen van de beste wijnen uit de hele wereld opgeslagen.

Met de kabelbaan naar bergavonturen

Ook in de zomer maken de bergbanen deel uit van de veelzijdige infrastructuur van Tirol. Hierdoor kan iedereen, jong en oud, de panoramische uitkijkpunten bereiken, evenals de speeltuinen op de berg of de belevingsroutes.

Met de trein naar Tirol

Ook in de zomer is Tirol perfect met de trein bereikbaar vanuit Nederland en België. Zo rijdt de slaaptrein Nightjet elke dag vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar o.a. Kufstein, Wörgl, Jenbach en Innsbruck. In samenwerking met 19 bestemmingen in Tirol zijn er bovendien combi-tickets, bestaande uit de treinreis, de transfer en een praktische hiking app.

 

 

 

 

 

Comments are closed.