A Midsummer Night’s Dream op Kasteel Doorwerth

Op 31 augustus en 1 september komt het Engelse gezelschap ‘The Festival Players’ naar kasteel Doortwerth. Dit bekende en professionele gezelschap is gespecialiseerd in het opvoeren van stukken van William Shakespeare. Het is niet de eerste keer dat zij naar Doorwerth komen, dat deden ze in het verleden ook al met de voorstelling Henry V. Beroemd actrice Dame Judy Dench is beschermvrouwe van dit gezelschap, wat kwaliteit garandeert

Mannen

Het gezelschap bestaat uit een volledig mannelijke cast zoals dat ook gebruikelijk was in de tijd dat Shakespeare zijn stukken schreef. Het was voor vrouwen niet passend om ten tonele te gaan. Voor hun zomertour steken ze speciaal voor kasteel Doorwerth één keer het kanaal over om de voorstelling A Midsummer Night’s Dream op te voeren. Dit bekende verhaal gaat over verboden liefde, de betoveringen van bosfeeën, vruchtbaarheid, de zwakte van liefde, sprookjesliefde en de macht van de verovering.

 

Lees ook dit artikel: Zo word je een prins of prinses

 

De voorstelling is geheel Engels gesproken en bij uitstek geschikt voor liefhebbers van de taal, of leerlingen van tweetalig onderwijs en Engelssprekende landgenoten of toeristen. Tickets reseveren verplicht; Let op, wees er snel bij. Data: 31 augustus en 1 september Tijd: 19:00 uur (inloop vanaf 18:30 uur) Prijs: Volwassenen € 25,00, Kinderen tot 15 jaar € 18,00 (Donateurspas of museumkaart niet van toepassing)

 

 

 

 

 

Comments are closed.