Bosch eBike Systems presenteert de nieuwe producten voor het modeljaar 2023

Veiliger en zorgelozer op weg: De nieuwe producten en functies van Bosch eBike Systems zorgen voor nog meer rijplezier met het smart systeem.

Bosch eBike Systems presenteert zijn nieuwe producten voor het modeljaar 2023 op Eurobike, de toonaangevende vakbeurs voor de fiets- en eBike-branche. Bosch viert dit jaar zijn première in Frankfurt en onderstreept, met zijn focus op duurzaamheid, ook het groeiende sociale belang van eBikes. Bosch eBike Systems heeft beide ontwikkelingen in een vroeg stadium helpen sturen en biedt nu, met de innovaties van het modeljaar 2023, op maat gemaakte producten en functies die deze transformatie verder ondersteunen.

“Duurzame en veilige mobiliteit wordt steeds belangrijker, vooral in steden: de eBike laat nu al zien hoe belangrijk deze in de toekomst zal zijn om je te verplaatsen”, zegt Claus Fleischer, directeur van Bosch eBike Systems. “Vorig jaar hebben we onze visie op de verbonden eBike gepresenteerd en sindsdien hebben we hieraan voortdurend verder gewerkt met nieuwe producten en functies. De eBike, van de eCargo Bike en de eTrekking Bike tot de eMTB, wordt zo steeds meer onderdeel van ons digitale dagelijks leven – en nog veiliger dankzij onze innovaties.”

Het smart systeem als basis voor een veiligere en meer zorgeloze eBike-ervaring

Alle componenten van het smart systeem – bestaande uit de eBike Flow-app, accu, display, bedieningseenheid en drive unit – zijn volledig met elkaar verbonden in een netwerk en worden altijd up-to-date gehouden door regelmatige draadloze updates. De talrijke nieuwe producten en functies van het modeljaar 2023 brengen de nieuwste systeemgeneratie nu nog meer rijplezier, prestaties en veiligheid. Al vele jaren streeft Bosch eBike Systems ernaar de verkeersveiligheid voor eBikers te vergroten, zodat zij ‘de flow’ met nog meer ontspanning kunnen ervaren.

Een centrale rol is weggelegd voor de nieuwe Bosch eBike ABS: dankzij de verschillende ABS-modi maakt het smart systeem nu veiliger remmen mogelijk voor elke eBike-categorie en op verschillende ondergronden. De extra diefstalbeveiliging eBike Alarm verhoogt de veiligheid bij het parkeren: de nieuwe alarmfunctie waarschuwt eBike-bezitters in combinatie met de nieuwe ConnectModule en eBike Lock bij een poging tot diefstal en maakt het mogelijk de positie van de eBike te bepalen. Op deze manier kan de eBike zorgelozer worden geparkeerd.

eCargo Bikes veroveren steden – en zijn nu ook beschikbaar met een smart systeem

In stedelijke gebieden blijkt het aanhoudende enthousiasme voor de eBike niet in de laatste plaats uit het gestaag groeiende aantal bakfietsers. Vooral in stedelijke agglomeraties is de eCargo Bike zich aan het profileren als een duurzaam alternatief voor de auto en neemt hij transporttaken over. Nu kunnen ook bakfietsers profiteren van de voordelen van het smart systeem. Met de nieuwe ABS Cargo en de Cargo-modus zorgt Bosch eBike Systems voor meer veiligheid en comfort bij het halen van de wekelijkse boodschappen of op weg naar het kinderdagverblijf. Beide zijn speciaal aangepast aan de eisen van eCargo Bikes. ABS Cargo maakt sneller, veiliger en meer spoorvast remmen mogelijk, en door de Cargo-rijmodus verloopt wegrijden soepel en aangenaam, ook als de fiets vol beladen is.

 

Lees ook dit artikel: Unieke Fietsrondje door Nederland

 

Ook nieuw: de Auto-modus – niet alleen voor eCargo Bikes, maar voor alle eBikes met een smart systeem. In deze rijmodus past de ondersteuning van de aandrijving zich automatisch aan de omgeving aan, bijvoorbeeld bij tegenwind of opwaartse hellingen, zonder dat eBikers meer eigen kracht hoeven in te zetten of de rijmodus hoeven te wijzigen.

 

 

De extra diefstalbeveiliging eBike Alarm verhoogt de veiligheid bij het parkeren: de nieuwe alarmfunctie waarschuwt eBike-bezitters in combinatie met de nieuwe ConnectModule en eBike Lock bij een poging tot diefstal en maakt het mogelijk de positie van de eBike te bepalen.

Dankzij nieuwe eMTB-producten en -functies ontstaan het beste individuele rijgevoel en ultieme Uphill Flow

Buiten de stad gaan steeds meer eMountainbikers de trails op, gezien mountainbiken de afgelopen 30 jaar is uitgegroeid tot een populaire sport. Om hen maximale prestaties en plezier tijdens hun ritten te laten beleven, heeft Bosch eBike Systems samen met eMountainbike-atleten het revolutionaire ABS Trail ontwikkeld. Dit ontlast beginnende eMountainbikers, gelegenheidsfietsers en trailfanaten bij het remmen op moeilijk terrein en helpt hen om hun rijtechniek te verfijnen en hun prestaties op de trails te verbeteren. Een zorgeloze eMTB-ervaring wordt ook gegarandeerd door de nieuwe functie voor terugrolbeveiliging, die automatisch voorkomt dat je onbedoeld terugrolt bij het omhoog duwen op steile hellingen. De nieuwe bedieningseenheden System Controller en Mini Remote zijn ideaal voor sportief fietsen en bieden bovendien een minimalistische, strakke eMTB-look.

Een meer individuele rijervaring dankzij nieuwe aandrijvingen, bedieningseenheden, functies en een ander display

De innovaties van modeljaar 2023 gaan echter verder dan enkele individuele highlights. Een jaar na de presentatie van het smart systeem breidt Bosch eBike Systems het portfolio uit met diverse nieuwe aandrijvingen, accu’s, bedieningseenheden, functies en een ander display. Dit maakt de eBike-ervaring voor alle fietsers nog individueler en diverser. De drive units Performance Line, Performance Line Speed en Cargo Line zijn nu ook beschikbaar voor eBikes met het smart systeem. Bovendien bieden de PowerTubes 500 en 625 en de PowerPacks 545 en 725 de optimale energie-inhoud voor de betreffende toepassing.

Een jaar geleden werd het smart systeem geïntroduceerd als basis voor de eBike-mobiliteit van de toekomst. De vernieuwingen in het modeljaar 2023 laten zien dat die toekomst nu is.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.