Er is een camperhype op Marktplaats gaande

Kamperen (in eigen land) met een camper of caravan is door veel mensen (her)ontdekt en lijkt deze zomer een blijvertje te worden. De interesse naar kampeerwagens trok tijdens de pandemie al aardige aan, en door de problemen op de luchthavens blijkt dat veel Nederlanders nu voor een kampeervakantie gaan. Dat stelt Marktplaats op basis van het zoekgedrag naar haar gebruikers.

Veilig genieten met een camper

Verkoop je camper en geniet van het leven

Het afgelopen half jaar werd op de handelssite namelijk ruim 14 miljoen keer naar een mobiele vakantiewoning gezocht; 8,6 miljoen keer naar een camper en bijna 5,5 miljoen keer naar een caravan. Een stijging van 56% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, toen lag het totaal aantal zoekopdrachten naar een camper of caravan rond de 9 miljoen.

Dakkkoffers

Naast campers en caravans steeg ook de interesse naar dakkoffers op Marktplaats. In de eerste zes maanden van dit jaar werd hier bijna 1,2 miljoen keer naar gezocht versus 545.000 zoekopdrachten dezelfde periode vorig jaar. Het aantal zoekopdrachten naar een tent steeg eveneens (881.000 versus 742.000). Ook zochten Nederlanders ruim 1,1 miljoen keer naar een vouwwagen. Wat Nederlanders bezighoudt is vaak vrijwel direct terug te zien op de handelssite. Het valt op dat de stijging van interesse naar campers en caravans samenvalt met de onrust en chaos in de luchtvaartsector en de toename van het aantal coronabesmettingen in Nederland.

 

 

Met maandelijks ruim 8 miljoen unieke bezoekers en zo’n 350.000 nieuwe advertenties per dag is Marktplaats de grootste online handelsplaats van Nederland voor particuliere en zakelijke aanbieders van tweedehands en nieuwe producten. Op Marktplaats is voor iedereen wat te vinden. Elke seconde komen er vier nieuwe advertenties bij. Van meubels en kleding tot auto’s en alledaagse producten, via Marktplaats vindt het een tweede, derde of zelfs vierde leven. Op Marktplaats maakt elke deal een groot verschil. Maandelijks verbinden wij miljoenen kopers en verkopers aan elkaar. Zo dragen gebruikers van Marktplaats samen bij aan een wereld waarin mensen meer delen en minder verspillen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.