Het zijn nog steeds Zomerweken op kasteel Ammersoyen

Tijdens deze zomervakantie staan de poorten van kasteel Ammersoyen extra vaak voor je open. Kom ook een kijkje nemen en beleef de middeleeuwen.

Waterburcht

Bezichtig de middeleeuwse waterburcht op eigen gelegenheid, ga mee met één van de rondleidingen zoals het Rondje Ammersoyen of de Rondleiding XL of kom een kijkje nemen tijdens de Middeleeuwse Ontmoetingen. Er valt weer veel te zien, te horen en te doen deze zomer.

 

 

Voor kinderen is er van alles te beleven. Ze zullen zich vergapen aan de schatkisten, plonsplees en de vele spannende luikjes en trappen. Op de museumzolder zijn allerlei leuke doe-activiteiten en in de wapenkamer kunnen bezoekers onderdelen van een harnas uitproberen.

Speuren & Spelen

De Speuren & Spelen tocht is een leuke manier om spelenderwijs van alles over het kasteel te ontdekken met het hele gezin. Ga op pad in het kasteel, ontdek de antwoorden op de vragen, doe de opdrachten en kraak de code waarmee je de schatkist kunt openen! Daarna ga je buiten verder met leuke speelopdrachten op het kasteelterrein.

Terras en winkel

Na afloop van je bezoek kun je een kijkje nemen in de kasteelwinkel of een drankje en hapje nuttigen op het terras van het Koetshuis op de voorburcht van het kasteel.

Goed om te weten

Speciaal voor de zomervakantie zijn kasteel Ammersoyen en horecagelegenheid het Koetshuis ook op dinsdag geopend. Openingstijden zomervakantie: t/m 4 september: dinsdag t/m zondag 11-17u. Op de website staat het hele zomerprogramma vermeld. Reserveren wordt aangeraden.

 

 

 

 

 

Comments are closed.