Afrikaanse olifant Bumi wordt in het zonnetje gezet op zijn verjaardag in Ouwehands Dierenpark

Op dinsdag 16 augustus 2022 wordt het Afrikaanse olifantenjong Bumi alweer 1 jaar oud. In Ouwehands Dierenpark wordt dit gevierd door hem te trakteren op veel lekkers. De dag staat in het teken van de Afrikaanse olifant en daarom wordt het NK Trompetteren georganiseerd.

NK Trompetteren

De jonge olifant kwam vorig jaar na 22 maanden in de buik van moeder Duna ter wereld en woog ongeveer 100 kg. Nu, een jaar later is hij bijna drie keer zo zwaar als toen hij geboren werd. Bumi oogt kerngezond en speelt veel!

 

 

Om een ode te brengen aan Bumi op zijn verjaardag organiseert het dierenpark het NK Trompetteren. Tijdens een voorronde worden de beste imitaties van het olifanten trompetteren gejureerd. De finale vindt plaats tussen de beste drie deelnemers waarna prijzen worden uitgereikt. Vervolgens is het tijd voor het klapstuk van de dag, de traktatie aan Bumi. Inschrijven kan via trompet@ouwehand.nl. Meer informatie over een deelname staat op de site.

Succes in het voortplantingsprogramma

In mei 2019 kwam olifantenbul Tusker vanuit een dierentuin in Duitsland naar Rhenen om voor nageslacht te zorgen. Na een periode van aftasten kon hij het goed vinden met olifant Duna, met als resultaat een succesvolle paring in november 2019 en de geboorte van Bumi op 16 augustus 2021.
De komst van Tusker was onderdeel van een internationaal voortplantingsprogramma met als doel het genetisch gezond houden van deze groep bedreigde diersoort in dierentuinen.

De Afrikaanse olifanten in Ouwehands Dierenpark zijn ambassadeurs voor hun wilde soortgenoten. Gasten ervaren hoe groots en fascinerend deze dieren zijn en dit draagt bij aan het bewustzijn over de kwetsbaarheid van de dieren. Olifanten in Afrika hebben het moeilijk. De aantallen wilde olifanten gaan achteruit, omdat de olifanten worden gedood voor hun slagtanden, of omdat zij de gewassen van de lokale bevolking betreden. Om de wilde Afrikaanse olifanten te helpen, werkt Ouwehand Zoo Foundation samen met Big Life Foundation (BLF) die ervoor zorgt dat de olifanten en hun leefgebied worden beschermd tegen stroperij en verwoesting

 

 

 

 

 

Comments are closed.