Duik deze zomer met het gezin in de wereld van kleur in het TextielMuseum

Breng deze zomervakantie een bezoek aan het TextielMuseum. Hier is van alles te beleven voor jong en oud! Er gaat een wereld van kleuren open in de tentoonstelling ‘Kleurstof’ met een speciaal familiespel. Volg met de (klein)kinderen het kleurenspoor om te ontdekken waar de kleur in je kleding vandaan komt door ze te voelen, horen, ruiken en zélfs proeven. Of laat de kids meedoen met De TextielClub workshops, waar ze zelf creatief aan de slag gaan.

Kinderactiviteiten

De kinderen kunnen deze zomervakantie meedoen met een van De TextielClub workshops (€3,50 per kind). Ga met ons mee op Viltavontuur of leer zelf textiel bedrukken tijdens de workshop Kleurenexplosie. Met de gratis activiteit Speur & Ontdek ervaar je met het hele gezin hoe het voelt om een kunstenaar of tentoonstellingsmaker te zijn. Wandel met het TextielMuseum in een boekje (€2,-) door het TextielLab om alles te weten te komen over de verschillende textieltechnieken die hier toegepast worden of speel het Museum Dobbelspel (€2,-) en ontdek alle mogelijkheden van textiel op een speelse manier.

 

 

Neem ook een kijkje in de Wollendekenfabriek om te ontdekken welke machines er meer dan 100 jaar geleden gebruikt werden om een deken te maken van schapenwol. Daarna maak je een sprong naar de toekomst in het hypermoderne TextielLab. Hier zie je hoe echte kunstenaars en ontwerpers de nieuwste dingen bedenken gemaakt van textiel. Wil je zelf voor een dag ontwerper worden? Reserveer dan een plekje in onze Design Studio en ontwerp je eigen vrolijke sokken met een persoonlijke tekst.

Het TextielMuseum is een dynamisch en creatief museum in bedrijf, gevestigd in een voormalige textielfabriek in Tilburg. Het is de enige plek ter wereld waar design, kunst, mode, erfgoed én innovatie op het gebied van textiel samenkomen. De combinatie van inspirerende tentoonstellingen, workshops en het gespecialiseerde TextielLab voor het maken en innoveren van textiel maakt het museum uniek in zijn soort.

 

 

 

 

 

Comments are closed.