Valencia onthult als ‘World Design Capital’ diverse artistieke projecten

Valencia is de perfecte mix van verleden en heden. Met verschillende zichtbare mijlpalen laat de stad zijn historie en tegenwoordige tijd zien. De World Design Capital van 2022 opent nieuwe culturele centra en heeft zichzelf getransformeerd tot een artistiek levende expositie van design, kunst en architectuur.

CaixaFórum València is geopend

Na bijna twee jaar verbouwen, is het Ágora-gebouw met een investering van €19 miljoen volledig getransformeerd. Sinds 22 juni 2022 kun je de gigantische ruimte van ruim 8.200 vierkante bezoeken. De tentoonstellingen van CaixaFórum lopen uiteen van de geschiedenis van het oude Egypte, met monumentale beelden en kostbare reliëfs van oude tempels uit het British Museum, tot werken uit de collectie hedendaagse kunst van de Stichting “la Caixa”, die zich bezighoudt met het landschap als weergave van de natuur. Een ander interessante tentoonstelling is #LaNube{IA}. Deze interactieve ervaring biedt een educatieve reis door de mogelijkheden en vooral uitdagingen van het toepassen van kunstmatige intelligentie in het onderwijs.

Ágora València, het grootste designplein in Valencia

Het stadscentrum is in twee maanden tijd omgetoverd tot paviljoen en ontmoetingsplaats voor iedereen met interesse in de architectuur. Het designplein is een creatie van Miguel Arraiz, architect en projectdirecteur van Valencia World Design Capital 2022. Het paviljoen is gemaakt van materialen zoals hout, dat traditioneel wordt gebruikt voor de fallas, en MDi, een element dat lijkt op keramiek. Hier zullen tot het einde van het jaar door verschillende workshops, tentoonstellingen, conferenties en ontmoetingen plaatsvinden voor vakmensen en het grote publiek.

 

 

Beleef een meeslepende ervaring met “Ron Arad 720°” in La Marina

Ron Arad 720° is een monumentale constructie, ook wel genaamd “Curtain Hill”, die bestaat uit een gordijn van 8 meter van 5600 siliconen staven die aan een ring met een diameter van 18 meter hangen. Een zorgvuldige selectie van beelden van kunstenaars als Javier Mariscal & David Shrigley, SDNA, Mat Collishaw of Greenaway & Greenaway wordt op deze structuur geprojecteerd. Je kunt dit zowel binnen als buiten het gordijn zien. Een bezoek is gratis en dagelijks mogelijk van 21.30 tot 01.00 uur t/m 28 augustus 2022. Alle beelden van de Àgora CaixaFòrum Valencia kunnen gedownload worden via deze link.

Er is nog veel meer te zien. Niet alleen kunst en architectuur zijn sterk vertegenwoordigd in Valencia maar ook muziek. Bekijk de volle agenda voor de komende maanden.

 

De leukste hotspots in Spanje in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Spanje tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Spanje plattegrond bij.

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.