Norwegian Cruise Line neemt Norwegian Prima in ontvangst

Norwegian Cruise Line (NCL), de innovator in wereldwijde cruisereizen met een 55-jarige geschiedenis van het doorbreken van grenzen, nam op 29 juli haar nieuwste schip in ontvangst: Norwegian Prima. De oplevering vond plaats in Marghera, Venetië op de gerenommeerde scheepswerf Fincantieri.

Langverwachte mijlpaal

Deze langverwachte mijlpaal markeert de komst van het eerste schip in NCL’s Prima Klasse, waarbij tot en met 2027 zes nieuwe schepen worden geleverd. Op het historische evenement waren aanwezig: Frank Del Rio, President en Chief Executive Officer van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd; Harry Sommer, President en Chief Executive Officer van Norwegian Cruise Line; Luigi Matarazzo, General Manager van de Merchant Ships Division van Fincantieri; evenals andere noemenswaardige leidinggevenden van NCLH en Fincantieri. De viering van de oplevering werd gevolgd door de traditionele ceremonie van het wisselen van de vlag.

 

 

Harry Sommer, President en Chief Executive Officer van Norwegian Cruise Line zei tijdens de viering: “Vandaag luiden we een opwindend nieuw tijdperk van cruisen in, als we de oplevering vieren van Norwegian Prima – het langverwachte eerste schip in onze buitengewone nieuwe Prima Klasse. Ze is een waar eerbetoon aan onze Guest First-filosofie, evenals aan onze toewijding van het bieden van onvergetelijke ervaringen die alle verwachtingen overtreffen. Wij bedanken onze geweldige partners bij Fincantieri, wiens begeerde vakmanschap, expertise en toewijding hebben geholpen om Norwegian Prima tot leven te brengen. We kunnen niet wachten om onze gasten aan boord te verwelkomen.”

Met een lengte van 294 meter, 142.500 bruto ton en een capaciteit voor 3.100 gasten, is Norwegian Prima ontworpen om gasten op de eerste plaats te zetten. Ze beschikt over wijd open ruimtes, een doordacht en verbluffend design en een verscheidenheid aan ervaringen die compleet nieuw zijn binnen de cruise-industrie. Ze is het ruimste nieuwe cruiseschip in de categorie van hedendaagse cruiseschepen, biedt de meeste ruimte op het buitendek en de ruimste accommodaties van alle nieuwbouwschepen. Haar verscheidenheid aan verheven ervaringen en culinaire hoogstandjes omvatten de eerste luxe openlucht food hall, de Indulge Food Hall. Daarnaast beschikt het schip over de grootste en eerste kartbaan van drie niveaus op zee, de Prima Speedway. Evenals The Drop, ‘s werelds eerste vrije val glijbaan die meer G-krachten bereikt dan een F1-racewagen.

Andere hoogtepunten aan boord zijn Ocean Boulevard, die zich met meer dan 4.000 vierkante meter uitstrekt over het gehele dek waardoor gasten beter in connectie zullen zijn met de oceaan terwijl ze dineren in de buitenlucht. Gasten kunnen ook genieten van de ultieme ontspanning bij Infinity Beach, waar twee prachtige infinity zwembaden te vinden zijn die dicht bij de waterspiegel liggen om zo te kunnen genieten van de uitgestrekte oceaan met een ononderbroken uitzicht. Maar ook Ocean Walk behoort tot een van de hoogtepunten. Hier geven twee glazen bruggen gasten het gevoel dat ze in de lucht over het water lopen. Verder zal Norwegian Prima beschikken over een oase voor kunstliefhebbers, The Concourse. Dit is de eerste openlucht beeldentuin op zee met zes installaties, gemaakt door de internationale metaalkunstenaar Alexander Krivosheiw en daarnaast vind je er een kunstmuur, ontworpen door David Harber.

Luigi Matarazzo, General Manager van de Merchant Ships Division van Fincantieri, zei tijdens de viering: “We zijn verheugd om met Norwegian Cruise Line samen te werken om een serie schepen van wereldklasse te creëren. Het is een trotse dag om vandaag de eerste van de zes Prima Klasse schepen afgeleverd te zien worden. Norwegian Prima zit vol met wereldprimeurs, nooit eerder vertoonde kenmerken en buitengewone attracties die je nooit op zee zou verwachten”.

Met de lancering in augustus zal Norwegian Prima het eerste grote cruiseschip zijn dat in IJsland wordt gedoopt. Haar achtdaagse inaugurale reis begint in de IJslandse hoofdstad Reykjavik op 27 augustus 2022, met vertrek richting Amsterdam. Wereld popster Katy Perry, die de titel “godmother” van Norwegian Prima draagt, zal de aloude maritieme traditie van het zegenen en officieel benoemen van het schip vervullen en ook optreden tijdens de doopceremonie.

Na haar inaugurele reis zal Norwegian Prima een reeks van achtdaagse reizen vanuit Amsterdam en Kopenhagen varen waarbij gasten de kans krijgen om Noord-Europa en de Noorse Fjorden te verkennen. Hierna vervolgt ze haar reis naar Bermuda vanaf 10 oktober 2022 met Caribische routes vanaf 15 oktober 2022 en West-Caribische reizen van 11 december 2022 tot 19 maart 2023, voordat ze terugkeert naar Bermuda van 28 maart tot 7 mei 2023. Vervolgens zal ze cruises aanbieden naar Noord-Europa van 14 mei tot 17 september 2023.

 

 

 

 

 

Comments are closed.