Emirates Flight Catering opent ‘s werelds grootste vertical farm in Dubai

Bustanica heeft de deuren geopend van ‘s werelds grootste hydrocultuurkwekerij, met dank aan een investering van 40 miljoen dollar. De eerste verticale boerderij voor Emirates Crop One is ontstaan uit een samenwerking tussen Emirates Flight Catering (EKFC) – een van ‘s werelds grootste cateringbedrijven die meer dan 100 luchtvaartmaatschappijen bediend – en Crop One, een industrieleider op het gebied van indoor verticale landbouw gedreven door technologie.

Planten kweken

De ruim 30.000 m² grote faciliteit ligt in de buurt van Al Maktoum International Airport in Dubai World Central. De vertical farm is ontworpen om jaarlijks meer dan 1.000.000 kilogram hoge kwaliteit bladgroenten te produceren, met 95% minder waterverbruik dan conventionele landbouw. De hele dag door worden hier meer dan 1 miljoen cultivars (planten) gekweekt die een productie van 3.000 kilogram per dag opleveren.

 

Lees ook dit artikel: Een week Dubai met kinderen

 

Bustanica wordt gedreven door krachtige technologie – waaronder machine learning, artificial intelligence en geavanceerde methoden – en een zeer gespecialiseerd team bestaande uit agronomie-experts, ingenieurs, tuinbouwers en plantwetenschappers. Een continue productiecyclus zorgt ervoor dat de producten super vers en schoon zijn. Ook worden ze geteeld zonder pesticiden, herbiciden of chemicaliën.

 

 

Passagiers van Emirates en andere luchtvaartmaatschappijen kunnen zich verheugen op het eten van heerlijke bladgroenten, waaronder sla, rucola en spinazie, welke vanaf juli aan boord worden geserveerd. Bustanica zorgt daarnaast niet alleen voor een revolutie op het gebied van salades in de lucht, consumenten in de VAE kunnen deze groenten binnenkort tevens in de supermarkt kopen. Bustanica is ook van plan om uit te breiden naar de productie en verkoop van fruit en groenten.

HH Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Chairman en Chief Executive, Emirates Airline and Group zei: “Voedselzekerheid en zelfvoorziening op lange termijn zijn enorm belangrijk voor de economische groei van elk land. Vanwege de beperkte landbouw mogelijkheid in de regio staan we voor verschillende uitdagingen. Bustanica luidt een nieuw tijdperk in van innovatie en investeringen. Dit zijn belangrijke stappen voor duurzame groei en sluit aan bij de goed gedefinieerde voedsel- en waterzekerheidsstrategieën van ons land. Emirates Flight Catering investeert voortdurend in de nieuwste technologieën om reizigers tevreden te houden, de bedrijfsvoering te optimaliseren en onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. Bustanica helpt onze bevoorradingsketen te verzekeren en zorgt ervoor dat onze passagiers genieten van voedzame producten van lokale oorsprong. Door de productie dichter bij de consumptie te brengen, verkorten we de weg die voedsel aflegt van de boerderij naar een bord. Wij feliciteren het Bustanica-team met hun opmerkelijke prestaties tot nu toe en met het feit dat zij een nieuwe wereldwijde standaard op het gebied van agronomie introduceren.”

Craig Ratajczyk, Chief Executive Officer, Crop One vertelt: “Na aanzienlijke planning en constructie zijn we verheugd deze geweldige mijlpaal te vieren met onze partner Emirates Flight Catering. Het is onze missie om een duurzame toekomst te cultiveren. Zo voldoen wij aan de wereldwijde vraag naar vers, lokaal voedsel. Deze eerste grootschalige boerderij is de manifestatie van dat doel. Bustanica laat zien wat er over de hele wereld mogelijk is.”

Zelfvoorzienende boerderij

Het gesloten systeem van de boerderij is ontworpen om water door de planten te laten circuleren. Zo wordt het waterverbruik geminimaliseerd en de efficiëntie gemaximaliseerd. Wanneer het water verdampt, wordt het gerecupereerd en gerecycleerd in het systeem. Hierdoor wordt jaarlijks 250 miljoen liter water bespaard in vergelijking met traditionele teelt in de openlucht.

Bustanica zal geen impact hebben op bedreigde bodemrijkdommen. Er is namelijk een verminderde afhankelijkheid van water en het oogsten wordt niet verhinderd door weersomstandigheden en ongedierte. Consumenten die de groenten van Bustanica in supermarkten kopen, kunnen deze rechtstreeks uit de zak eten. Wassen kan de bladeren namelijk beschadigen en verontreinigende stoffen introduceren.

 

 

 

 

 

Comments are closed.