Een week Dubai met kinderen

Tot 6 jaar geleden hebben mijn gezin en ik in Dubai gewoond. Onze oudste dochter was net 1 jaar toen we naar Dubai verhuisden en onze jongste dochter is in Dubai geboren. We hebben een heerlijke tijd gehad in Dubai en hebben de stad vóór onze ogen zien veranderen en ontwikkelen (Burj Khalifa en The Old Town waren in aanleg, aan de wolkenkrabbers in Marina werd hard gebouwd en ook de metro werd aangelegd). Nu, 6 jaar later, willen we onze meiden laten zien waar zij hun eerste levensjaren hebben gewoond en willen we zien hoe Dubai zich de laatste 6 jaar verder heeft ontwikkeld. Dus in februari gaan we een week op vakantie naar Dubai.

strand JBR Dubai, foto Ria Poulsen

Strand en zwembad

We hebben van tevoren zoveel verhalen over de nieuwe boulevard in JBR (Jumeirah Beach Residences, deel van Marina) gehoord, dat we besluiten in JRB een appartement te huren. Dit blijkt een perfecte keuze: we zitten direct aan het strand, de boulevard is heerlijk om langs te flaneren en heeft een mooie speeltuin. Om een hapje te eten hebben we een grote keus aan internationale restaurants die eveneens meteen aan het strand liggen! Erg makkelijk met kinderen. We eten heerlijke sushi bij Sushi Art, indische curries bij House of Curry (voor de kinderen bestellen we naan-brood en butter chicken, die beide niet spicy zijn), italiaanse pizza bij Rosso en italiaans ijs bij Morelli’s gelato! Het leukste restaurant vinden de meiden het Japanse restaurant Benihana in het Amwaj Rotana hotel, waar een Japanse kok onder vertoon van een grote show aan tafel kookt. Bij het appartement hoort overigens ook een zwembad, waarvan het water heerlijk is verwarmd (in Dubai worden naar mijn weten alle zwembaden verwarmd in de winter… en verkoeld in de zomer). Na het spelen aan het strand nemen we altijd nog even een frisse duik in het zwembad van ons appartement.

Tips:

JBR is niet de enige goede plek voor een strandvakantie Dubai. Ook hotels, resorts en appartementen op Palm Jumeirah en aan de Beach road (Al Sufouh) kan ik van harte aanbevelen.

De meeste hotels en resorts op Palm Jumeirah en aan de Beach road hebben een privé-strand. Wil je naar een publiek strand, dan kun je naar JBR en naar Um Sequim Beach (ertegenover ligt het Um Sequim park, een leuke afwisseling voor kleine kinderen).

Zwemmen met dolfijnen

Het hoogtepunt van onze Dubai vakantie is zwemmen met dolfijnen. Al maanden hebben de meiden uitgekeken naar deze dag en zeker de oudste straalt van geluk wanneer ze door twee dolfijnen door het water getrokken wordt! De jongste van 7 jaar vindt het nog wel erg spannend en heeft na één rondje met de dolfijnen genoeg zoutwater geslikt. Het strelen van de dolfijnen vindt ze vervolgens weer prachtig.

zwemmen met dolfijnen Dubai

Tips:

Je kunt in Dubai op twee plaatsen zwemmen met dolfijnen: in Atlantis (op Palm Jumeirah) en in Dubai Dolphinarium (in het Creek park). Wij kiezen voor Dubai Dolphinarium, omdat het hier een stuk goedkoper is.

In het dolfinarium worden ook dagelijks mooie dolfijnenshows gegeven. Ook zijn er vogelshows. Ga je naar het dolfinarium, loop dan ook eens door het goed verzorgde Creek park, waar nog allerlei andere activiteiten voor kinderen te doen zijn.

Poseren voor de hoogste toren ter wereld

We hebben nog een missie in Dubai: poseren voor Burj Khalifa, de hoogste toren ter wereld! Burj Khalifa ligt bij Dubai Mall met bijbehorende fonteinen, The Old Town, Souk Al Bahar en hotel The Address en is te bereiken vanuit Dubai Mall. Wat een indrukwekkende hoge toren. De omgeving is ook prachtig!

Burj Kahlifa Dubai

Nu we toch hier zijn, bewonderen we ook de fonteinenshow (iedere dag zijn er tussen 18.00 en 23.00 uur ieder half uur voorstellingen, waarbij de fonteinen dansen op Westerse en Arabische muziek). De prachtige voorstelling duurt slechts enkele minuten, wat perfect voor kinderen is.

Natuurlijk dwalen we nog even rond door Dubai Mall, met meer dan 1200 winkels het grootste winkelcentrum ter wereld. We gaan naar het Aquarium, de souk (gebouwd in Arabische stijl; in de souk bevindt zich een opgezette dinosaurus – een leuk detail voor kinderen) en de schaatsbaan. Tegen de tijd dat wij het aquarium en de souk hebben gezien, kunnen er echter geen indrukken meer bij in de hoofdjes van onze meiden. Dus terwijl manlief (!) even gaat winkelen, gaan wij met iets lekkers zitten bij de The Bagel Bar op de tweede verdieping, van waaruit we een perfect uitzicht hebben op de schaatsbaan (=Ice Rink). ‘s Avonds eten we nog een hapje bij restaurant Markette, dat pal tegenover het aquarium ligt. Het eten wordt snel geserveerd en is heerlijk. Een aanrader.

Tips:

Op de tweede verdieping van Dubai Mall bevindt zich bij de schaatsbaan een kinderafdeling, met onder meer Kidzania en een simulator van een A380 vliegtuig. Hier zijn ook de winkels speciaal voor kinderen.

Naast het aquarium bevindt zich een kinderrestaurant: Rainforest café. We zijn er niet geweest, maar het zag er uitnodigend uit. (helaas gesloten)

Een tocht door de woestijn

Omdat we deze week een auto hebben gehuurd, rijden we met onze eigen auto richting woestijn. Een echte tocht door de woestijn wordt het niet (rijden niet in 4×4, dus mogen niet van geasfalteerde weg af), maar we zien wel heel veel zand, kamelen en zelfs een aantal wilde gazellen.

kamelen VAE, foto Ria Poulsen

Tip:

Wil je een echte tocht door de woestijn maken, ga dan mee met Arabian Adventures. Dan scheur je over de zandheuvels, ziet van dichtbij kamelen en eet ‘s avonds bij een bedouïenen tent (een  buffet met Arabisch eten). Een groot avontuur voor de wat oudere kinderen.

Een spetterende afsluiting van de vakantie

Ter afsluiting van onze vakantie gaan we Teppanyaki eten in het Japanse restaurant Benihana in het Arwaj Rotana hotel, waarbij een kok aan onze tafel het eten bereidt. Het wordt een hele show met vuur, zang en geschreeuw! En de meiden… Zij kijken met hun mond open en lachen zich krom om die gekke kok. Een spetterende afsluiting van een geslaagde gezinsvakantie Dubai.

Teppyaki Benihana hotel Arwaj Rotana JBR Dubai, foto Ria Poulsen

Andere activiteiten voor kinderen in Dubai

• Bezoek de heritage village bij Dubai Creek – hier kun je zien hoe Dubai er uit zag voordat het een grote, rijke stad werd.
• Maak een tocht met een traditionele dhow (houten boot gebruikt voor internationale handel) over de kreek van Dubai.
• Maak een tocht met een abra (houten water-taxi) door souk Madinat.
• Leef je uit in Wild Wadi Waterpark.
• Ontdek The Lost Chambers in het Aquarium van Atlantis.
• Ga midden in de woestijn skiën (in Mall of the Emirates) of schaatsen (Dubai Mall).
• En een tip voor de kleinste vakantiegangers: in speelgoedwinkels als Early Learning Center en Intertoys staat veel speelgoed dat je uit mag proberen; geen super culturele activiteit, maar wel af en toe een goede afwisseling voor de kleintjes.

Transport in Dubai

Zelf hebben we in auto gehuurd. Als je de weg niet kent in Dubai, kan ik dit echter niet aanraden, omdat de bewegwijzering er niet goed is. Je kunt in Dubai makkelijk en vrij goedkoop taxi’s nemen. Daarnaast zijn er nu een metro en een tram. En er rijden twee verschillende hop-on hop-off toeristenbussen door Dubai: Big Bus Dubai en City Sightseeing Dubai. Erg handig.

Beste reistijd Dubai

Dubai heeft een droog en heet woestijnklimaat, met in de zomers een luchtvochtigheid van bijna 100% en temperaturen die stijgen tot boven de 50 graden celcius (airconditioning houden winkelcentra, hotels openbaar vervoer en dergelijke echter koel). In de wintermaanden dalen de temperaturen er tot 25-30 graden celcius en kan het er even regenen of stormen (woestijnstorm). Wil je niet alleen winkelen, maar ook buiten zijn tijdens je vakantie Dubai, dan kun je er het beste tussen oktober en mei op vakantie gaan.

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *