Bike Cleaner wint Eurobike Innovators Prize Award 2022

Het Bike Cleaner fiets afspuit station dat je wellicht kent van de mountainbike routes in Nederland ga je hoogst waarschijnlijk op veel meer plekken tegen komen, ook in het buitenland. De vakjury van Eurobike, de grootste Europese fietsbeurs, heeft de Innovators Prize in de categorie infrastructuur aan hen toegekend. Een goede praktische oplossing met een groot potentieel voor een breed probleem aldus de jury. Plotsklaps staat Bike Cleaner daarmee vol in de internationale spotlights.

Altijd en overal een schone fiets

En dat is precies waar de Bike Cleaner voor staat. Altijd en overal een schone fiets om weer mee naar huis te gaan. Schoon weer mee met de auto, of gewoon schoon naar huis fietsen. Direct afspuiten voordat al het vuil is aangekoekt. Beter voor je fiets, minder werk voor jezelf, geen olie in je achtertuin en je eventuele partner blij dat je sneller aan de koffie kunt bij thuiskomt.

 

 

Bike Cleaner onderscheidt zich op meerdere fronten ten opzichte van andere afspuitmogelijkheden. Het werkt met lage en/of medium waterdruk en een slim magneet spuitventiel waardoor het vriendelijk is voor de fiets. Met de optionele betaal terminal ontstaat er een terugverdien model waardoor toekomstige locaties zoals vakantieparken, bikehotels, bikeparken en horeca sneller geneigd zijn om te investeren in deze service voor fietsers.

 

 

Er zijn daarnaast meerdere plateaus mogelijk waar het afvalwater wordt opgevangen en die zijn verkrijgbaar met verschillende filters. Deze filters vangen het vuil op en filteren olie die van de fiets af wordt gespoten zodat het niet in de grond terecht komt. Er is zelfs een geïntegreerd LCD scherm waarop de locatie allerlei informatie kwijt kan. Het station is zeer bestendig en duurzaam en heeft vorstbeveiliging. Tot slot kan er worden samengewerkt met een powered by partner. Voor Nederland is dat Cube bikes.

Ralph Manck en Eugen Uppelschoten die op de Eurobike pionieren met de Bike Cleaner laten weten overweldigd te zijn door de interesse van beursbezoekers en de media. Ze zijn de avond na de uitreiking eerst lekker gaan fietsen in de bossen bij Frankfurt en hebben er pas laat nog op geproost.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.