Smeren is niet genoeg met deze zon

Dr. Daniel Kadouch is een ervaren dermatoloog gepromoveerd op huidkanker (MD/PhD). Tijdens zijn dagelijkse werkzaamheden als medisch specialist, heeft Kadouch duizenden patiënten met huidkanker geopereerd. Om aandacht te vragen voor de alsmaar stijgende cijfers op gebied van huidkanker, is hij zijn missie gestart om de meest voorkomende vorm van kanker binnen Nederland te verminderen.

Kinderen extra kwetsbaar

“Veel mensen weten niet dat kinderen extra kwetsbaar zijn voor zonschade en dat zonverbranding het risico op huidkanker later enorm verhoogt.

 De cijfers liegen niet.”, aldus Kadouch.

 

 

Momenteel krijgt 1 op de 5 Nederlanders huidkanker en dit stijgt al snel naar 1 op de 4. Bovendien laten wetenschappelijke studies naar zongedrag in Nederland zien dat iedere zomer 1 op de 3 kinderen en 1 op de 2 ouders minimaal 1 keer een zonverbranding oploopt. Bovendien wordt geschat dat na 5 zonverbandingen het risico op een melanoom, een agressieve vorm van huidkanker, op latere leeftijd verdubbelt.

 

 

Smeren alleen is niet genoeg! Vandaar dat Daniel vanuit zijn expertise als dermatoloog én vanuit eigen ervaring als vader van drie kinderen, Tenue de Soleil heeft opgericht: het eerste Nederlandse merk voor Zonveilige & Duurzame UV-bescherming, wat ontwikkelt is door een dermatoloog. Het dragen van UV-werende kleding is bewezen effectiever, duurzamer en makkelijker dan alleen het smeren van zonnebrand.

Tips om te smeren tegen de zon

Verstandig zon advies van Dr. Daniël Kadouch tijdens Nationaal Hitteplan: Weren, kleren, smeren!

De komende dagen stijgt de temperatuur en daarmee ook de zonkracht. Tijdens deze extreem warme dagen is zonbescherming extra belangrijk. Om huidkanker te helpen voorkomen, is het belangrijk dat de huid niet verbrandt.

  • 1. Weren: zoek de schaduw zoveel mogelijk op, zeker tussen 11:00 en 15:00 uur. 

  • 2. Kleren: bedek je huid door voldoende (liefst UV-werende) kleren te dragen, evenals een pet en zonnebril.
  • 3. Smeren: smeer jezelf iedere 2 uur in met zonnebrandcrème met factor 30 of hoger.

 

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.