3x culturele ervaringen in Israël

De cultuur in het moderne Israël is een levendige mix van oud Joods erfgoed, lokale Arabische tradities en internationale invloeden van over de hele wereld, meegebracht door de Joodse diaspora. Verder wonen er in Israël ook kleinere religieuze gemeenschappen, zoals de Druzen en de Bedoeïenen. Als toerist is het zeker de moeite waard om een dagdeel door te brengen bij de verscheidene culturen in Israël en zo de mensen van het land beter te leren kennen. Hieronder de drie mooiste culturele ervaringen voor toeristen en bezoekers.

Traditioneel overnachten bij de Bedoeïenen

De Bedoeïenen zijn een van oorsprong nomadisch volk, dat voornamelijk in de Negev woestijn woont. Ze hechten waarde aan hun traditionele manier van leven en stellen al te graag hun huizen en culturele gewoonten open voor toeristen. Van kameel rijden en traditionele bedoeïenenmaaltijden tot overnachtingen in traditionele bedoeïenententen – het zijn allemaal geliefde attracties onder toeristen en biedt een mogelijkheid om de cultuur van de Bedoeïenen van dichtbij te mogen meemaken. Overnachten in een traditionele bedoeïenentent midden in de Negev woestijn is tenslotte een bijzondere ervaring.

 

Lees ook dit artikel: Maak een roodtrip door Israël

 

Druzische kookles in Galilea

De Druzen vormen een kleine religieuze gemeenschap en wonen voornamelijk in het noorden van Israël. Ze staan bekend om hun gezonde en vooral heerlijke keuken met gerechten als Sinye (vleeskebab met tahini), Zalabia (een gefrituurd kruidenbrood) en Shulbatta (bulgur tarwe met groenten). Een Druzische kookles is dan ook populair onder toeristen en een mooie manier om deze gastvrije gemeenschap te leren kennen. Kooklessen vinden onder andere plaats in Druzische dorpen als Hurfeish of worden georganiseerd door Galil Eat.

Shabbat bij een Joodse familie

Traditioneel komen Joodse families in Israël elke vrijdag samen voor Shabbat. De oorsprong van deze traditie is religieus en het joodse weekend, Shabbat, begint op vrijdag bij zonsondergang en eindigt op zaterdag bij zonsondergang. De Shabbat begint met een korte zegening, Kiddush genaamd, die het begin van Shabbat markeert.

 

 

Het meemaken van Shabbat is een bijzondere ervaring en een gemakkelijke manier voor toeristen en bezoekers om zich bij een Joodse familie aan te sluiten voor een authentieke Shabbat maaltijd is door zich aan te melden bij Betzavta: een platform dat lokale Joodse families en toeristen met elkaar in contact brengt om samen van een Shabbat maaltijd te genieten.

 

 

 

 

 

Comments are closed.