Dit is de perfecte soundtrack voor je treinreis

Als onderdeel van de viering van het 50-jarig jubileum lanceert Interrail SoundTracks: een realtime, adaptieve audio-ervaring die reageert op de locatie van de reiziger, het tijdstip, het landschap en het weer. Aan de hand van deze datapunten wordt een unieke en voortdurend veranderende soundtrack gegenereerd voor elke reiziger op het hele Europese spoornetwerk van Interrail.

Gedenkwaardige ervaring

“We zijn erg blij dat we Interrail-reizigers een nog mooiere en gedenkwaardigere ervaring dan ooit tevoren kunnen geven,” zegt Kavita Kooijman, Brand Manager bij Interrail. “We vieren het 50-jarig jubileum van de Interrail Pas het hele jaar door en wilden onze reiscommunity deze zomer iets speciaals bieden om het verkennen van Europa met de trein te vieren.”

 

 

“We zijn erg blij dat we Interrail-reizigers een nog mooiere en gedenkwaardigere ervaring dan ooit tevoren kunnen geven,” zegt Kavita Kooijman, Brand Manager bij Interrail. “We vieren het 50-jarig jubileum van de Interrail Pas het hele jaar door en wilden onze reiscommunity deze zomer iets speciaals bieden om het verkennen van Europa met de trein te vieren.”
Thalys-trein

Om dit ambitieuze project tot leven te brengen, werkte Interrail samen met het Nederlandse reclamebureau Fitzroy en de interactieve installatie-ontwerpers Circus Family.

“Een van de beste dingen aan treinreizen is dat je gewoon lekker kunt gaan zitten en kijken naar de prachtige landschappen die langzaam voorbij rollen”, vertellen Marten Meijboom en Thomas van Driel, makers bij Fitzroy. “We dachten: hoe geweldig zou het zijn om een in real time gegenereerde soundtrack te hebben die tijdens je reis verandert. Bijvoorbeeld wanneer het nacht wordt of wanneer je vanaf het platteland de bergen in rijdt. Als het begint te regenen verandert het uitzicht vanuit het raam, dus daar speelt de muziek op in. Alles in real time voor elke Interrail-reiziger.”

Wouter Westen, Creative Director bij Circus Family: “We hebben van gebruikers alleen hun GPS-locatie nodig, die we anoniem verkrijgen. Daaruit kunnen alle andere variabelen die nodig zijn voor de ervaring worden afgeleid. We hebben de kaart van Europa ‘geschilderd’, zodat de software weet of je je in een grote stad, op het platteland, in een kustgebied of in de bergen bevindt.”

Benieuwd hoe jouw uitzichten klinken? Ga naar SoundTracks.fm. Voor een optimale ervaring raden we aan om naar de soundtrack te luisteren tijdens je volgende Interrail-reis.

 

 

Sinds de oprichting in 1972 heeft de Interrail Pas het treinreizen in Europa zoals we dat kennen getransformeerd. In de afgelopen 50 jaar is ‘Interrailen’ een unieke beweging geworden die generaties reizigers heeft geïnspireerd om uit hun comfortzone te stappen en zo vrij en zo ver te reizen als hun nieuwsgierigheid hen brengt.

Het hele jaar lang zijn er activiteiten gepland om het 50-jarig bestaan van Interrail te vieren. Meer weten? Neem hieronder contact op met het persteam van Interrail.

 

 

 

 

 

Comments are closed.