Journalist Verkeersbureaus.info wint IPW Travel Writer Award in Orlando

Op 6 juni 2022 werden in Orlando, Florida de winnaars van de IPW Travel Writer Awards 2022 bekendgemaakt. Freelance Travel Writer Harmke Kraak en journalist bij Verkeersbureaus.info won de award in de categorie Best Trade Publication.

Finale

Een paar dagen voorafgaand aan de beurs had Harmke Kraak al bericht gekregen dat ze tot de finale was doorgedrongen in de categorie Best Trade Publication naast Leonardo Neves uit Brazilië en Jonathan Thompson uit het Verenigd Koninkrijk. Tijdens een feestelijke receptie op 6 juni in het Convention Center in Orlando werden de uiteindelijke winnaars bekendgemaakt door Roger Dow, CEO of U.S. Travel Association, en Christopher Thompson, SEO of Brand USA.

In drie categorieën konden de internationale media een publicatie indienen:

  • Best U.S. Travel Destination article (three winners in this category!)
  • Best past IPW Host City (Las Vegas, Nevada) article
  • Best Trade Publication article

Harmke Kraak won de award in de categorie Best Trade Publication. In de categorie Best IPW Host City (Las Vegas) won Mariana Mijares uit Mexico. In de categorie Best U.S. Travel Destination waren er drie winnaars: Aaron Millar uit het Verenigd Koninkrijk, Andrea Bonder uit Duitsland en Larry Bleiberg uit de VS. Aan de award is een bedrag van duizend dollar verbonden voor elke winnaar.

De winnaars kregen een certificaat uitgereikt met de titel van hun winnende publicatie. In het geval van Harmke Kraak: De magie van Oregon – Crater Lake, een reportage voor het magazine We Love Travel van Travel Counsellors Nederland & België, geschreven naar aanleiding van haar reis naar Portland en Oregon in september 2021 toen de VS nog steeds op slot zat, behalve voor deelnemers aan de IPW in Las Vegas dat jaar. Voor hen gold een uitzondering.

 

Lees ook dit artikel: Lees alle artikelen van Harmke

 

Het juryrapport was lovend over de tekst en vooral de fotografie van Harmke:
“Kraak’s article provided a first-person narrative of her road trip from Portland to Crater Lake, one of Oregon’s seven wonders. The judging comittees felt the article hit all the right notes in spotlighting the state’s nature and culinary offerings, noting that Kraak’s photography really brought the piece to life.”

 

 

IPW (voorheen International Pow Wow) is dé toonaangevende reisbeurs van de VS. Deze vijfdaagse beurs, georganiseerd door de U.S. Travel Association en Brand USA, heeft als doel ‘de wereld naar Amerika brengen’. De beurs is elk jaar in een andere Amerikaanse stad en host reisprofessionals en media uit de hele wereld.

 

 

 

 

 

Comments are closed.