De 11e editie van het festival Le Voyage à Nantes begint 2 juli

Morgen begint de 11e editie van Le Voyage à Nantes! Het volledige programma vind je op de site. Bijzondere kunstwerken van Hélène Delprat, Alexandre Benjamin Navet, Pascal Convert en Krijn de Koning kun je in de stad bekijken. Michael Beutler reageert op de geschiedenis en de betonarchitectuur van de HAB Galerie met een monumentale installatie die hij ter plaatse heeft gemaakt. De expositie “AAM AASTHA” in het Château des ducs de Bretagne laat een niet eerder vertoonde fotoserie zien van fotograaf Charles Fréger.

Oude hallen

De oude hallen Alstom in het Quartier de la Création op het Ile de Nantes worden weer in gebruik genomen. Magmaa is een sfeervolle foodhall waar je diverse wereldgerechten kunt proeven. Bij 10 restaurants maak je een smakelijke culinaire reis in deze levendige hal. Creatieve chefs bereiden inspirerende gerechten met seizoensproducten.

 

 

La Cantine du Voyage is weer open sinds begin juni, met een nieuw team en een nieuw menu. Het is de zomerse ontmoetingsplek voor de inwoners van Nantes en toeristen. Een verrassend en heel gezellig adresje! Neem hier de tijd voor een prettige pauze tijdens de Voyage à Nantes. Deze leuke eetgelegenheid is gehuisvest in een demonteerbaar gebouw met landbouwserres als basis. La Cantine vind je op het Ile de Nantes, langs de Loire, tegenover het kunstwerk de Ringen van Daniel Buren en Patrick Bouchain.

 

 

Deze feestavond verenigt al het beste van de stad en de wijngaarden op culinair gebied. Chef-koks van 70 restaurants uit Nantes die in de gids Les Tables de Nantes vermeld zijn bereiden een heerlijk gerechtje voor een aantrekkelijke prijs (tussen 5 en € 10,-). Het collectief Appelle moi Papa zorgt voor de leuke aankleding en sfeer van de culinaire route.

 

De leukste hotspots in Frankrijk in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Frankrijk tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Frankrijk plattegrond bij.

 

 

De 15e editie van Rendez-vous en France, de belangrijkste internationale business to business-beurs van het Franse toeristische aanbod, vond plaats in Nantes op 22 en 23 maart. Bekijk de film die werd gemaakt door Solutions & Co, bureau voor de economische ontwikkeling van Pays de la Loire.

Wereldkampioenschap Rugby 2023

Frankrijk organiseert dit belangrijke sportevenement van 8 september tot 28 oktober 2023. Nantes is voor de tweede keer (ook in 2007) gaststad. Er vinden 4 wedstrijden plaats: Wales, Ierland, Argentinië en Japan.

 

 

 

 

 

Comments are closed.