5x leuke activiteiten rondom de Dode Zee in Israël

De Dode Zee, in het Hebreeuws bekend als Yam Ha-Melakh (de Zee van Zout) is het laagste punt op aarde en wordt omringd door het prachtige landschap van de Negev woestijn. De meeste mensen zijn bekend met het feit dat je kan drijven in het water en je jezelf kan insmeren met modder, maar wist je dat er nog veel meer te doen is in het gebied? Hieronder de leukste activiteiten op een rijtje.

Rondtoeren met de elektrische fiets

Bijzondere fietstochten die toeristen langs verschillende bloemen en planten, archeologische vindplaatsen, waterreservoirs en grotten brengen. De fietstochten zijn geschikt voor gezinnen, individuen, koppels en groepen en bestaan uit familiepaden, uitdagende routes langs de berghelling en langere routes tussen de bergen en woestijn. Men kan deelnemen aan een tour, maar de fietsen kunnen ook gehuurd worden om zelfstandig te rijden.

Wandelen in het Ein Gedi Natuurreservaat

Een van de mooiste natuurreservaten in Israël. Het Ein Gedi Natuurreservaat bevat enkele van de mooiste plekjes van het land, enkele watervallen, unieke vegetatie, een verscheidenheid aan dieren en is zeker een wandeling waard. Het is een van de meest geliefde plaatsen om te bezoeken, zowel onder Israëliërs als onder buitenlandse toeristen.

Een Boottocht over de Dode Zee

Voor avonturiers die graag natuurlijke schatten ontdekken en de geheimen van de willen Dode Zee ontdekken. De boottocht komt langs de noordelijke oevers van de Dode Zee en onthult de geheimen van de natuur in al haar glorie. Wat is er te zien en te doen tijdens zo een tocht? Zoutparels, zoutdiamanten, zouttapijten, een zoutschoorsteen, modderbaden waar je jezelf kunt insmeren met modder, waterbronnen die rechtstreeks in de Dode Zee uitmonden en een zoutwaterput waar je in kunt baden. Kortom, een hoop.

 

Lees ook dit artikel: Maak een roodtrip door Israël

 

Ontspannen op Biankini strand

Biankini Beach ligt in het noorden van het Dode Zeegebied, op 25 minuten rijden vanuit Jeruzalem. Het strand biedt een levendige oosterse sfeer, is perfect voor bezoekers die op zoek zijn naar ontspanning en is geschikt voor het hele gezin. Biankini heeft namelijk niet alleen een strand, een restaurant en een slaapgedeelte, maar ook een levendige bar, zwembaden, een spa, een kinderclub en verschillende winkels.

 

 

Een bezoek aan Qumran Nationaal Park

Qumran Nationaal Park is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Israël. Duizenden toeristen bezoeken het elk jaar om meer te weten te komen over het begin van het christendom en de plek waar de boekrollen werden gevonden – een ontdekking die wordt beschouwd als de belangrijkste archeologische vondst in de twintigste eeuw! Qumran is een buitengewone plaats met een rijke geschiedenis en je hoeft zeker niet religieus te zijn om een bezoek te brengen.

 

 

 

 

 

Comments are closed.