Vieringen rond platina jubileum zetten bestemming Groot-Brittannië wereldwijd in schijnwerpers

In de aanloop naar de vieringen rond het Platina Jubileum van Queen Elizabeth II stond Groot-Brittannië als toeristische bestemming wereldwijd in de schijnwerpers. VisitBritain maakte van de gelegenheid gebruik om Groot-Brittannië te promoten en reizigers uit Nederland te inspireren.

Opgeheven beperkingen

Sinds alle internationale reisbeperkingen voor passagiers naar het VK zijn opgeheven, is het vertrouwen van de consument in een bezoek aan Groot-Brittannië toegenomen. Toeristische organisaties in het hele land staan klaar om Nederlandse bezoekers weer te verwelkomen en een fantastische ervaring te bieden.

Het laatste onderzoek van VisitBritain wijst op een toenemende vraag van reizigers uit Nederland. Tweeëntachtig procent van de ondervraagde Nederlanders wil in de komende 12 maanden graag een internationale vakantiereis maken, 56% van hen heeft nog nog niet geboekt of besloten waarheen te gaan. Driekwart overweegt Europese bestemmingen en 10% van hen denkt er over om naar Groot-Brittannië te reizen. Waardevolle kansen voor VisitBritain om de besluitvorming, de bestemmingkeuze en de boekingen te beïnvloeden.

Vluchten en andere aankomsten in het VK vanuit West-Europa blijven ook een sterk herstel vertonen. Het aantal aankomsten uit West-Europa voor de eerste weken van mei 2022 hebben zich volgens de laatste data[2] hersteld tot meer dan twee derde van de aankomsten in mei 2019.

Patricia Yates, CEO van VisitBritain

“Nu de media wereldwijd hun aandacht richten op de historische viering van het Platina Jubileum, die op enkele van onze meest iconische bestemmingen plaatsvinden, hebben we een fantastische kans om ons uitstekende toeristische aanbod en de bijzondere ervaringen die Nederlandse reizigers alleen in Groot-Brittannië kunnen opdoen, onder de aandacht te brengen.

“We weten dat er een inhaalvraag is van reizigers uit Nederland. Ons befaamde erfgoed en onze koninklijke geschiedenis zijn populaire toeristische trekpleisters. De viering van het Jubileum, die wereldwijd door honderden miljoenen gevolgd zal worden, zal ook onze gastvrijheid en creativiteit aan de wereld tonen en zo het toerisme naar Groot-Brittannië een impuls geven”.

De officiële jubileumvieringen, die plaatsvinden van donderdag 2 tot en met zondag 5, omvatten Trooping the Colour, de Platinum Party in Buckingham Palace en The Platinum Jubilee Pageant. Naar schatting[3] zullen wereldwijd ongeveer een miljard mensen naar de spetterende Jubileumoptocht kijken.

Er is ook een groot aantal op het Jubileum geïnspireerde evenementen en tentoonstellingen die in 2022 in heel Groot-Brittannië plaatsvinden. Van ‘Superbloom at the Tower of London’, waarbij de gracht van de Tower wordt omgetoverd tot een spectaculair veld van miljoenen bloemen, tot The Royal Mews in Londen waar bezoekers de rijtuigen, auto’s en paarden van de koningin kunnen bekijken. De hele zomer en herfst zijn er ook speciale Jubileumtentoonstellingen, onder andere in de officiële Koninklijke residenties.

 

 

Uit het onderzoek van VisitBritain blijkt dat de geschiedenis en het erfgoed van Groot-Brittannië een enorme aantrekkingskracht uitoefenen op het internationale toerisme. Jaarlijks bezoeken ongeveer 10 miljoen toeristen in het Verenigd Koninkrijk een kasteel of historisch landhuis, waarbij die bezoekers in totaal 9 miljard pond uitgeven aan hun reis. In 2019 was de Tower of London de meest bezochte ‘betaalde’ attractie in het VK met bijna drie miljoen bezoekers.

 

 

VisitBritain gebruikt het bereik van haar wereldwijde online kanalen om de viering van het Jubileum en de bijbehorende ervaringen en bestemmingen in heel 2022 onder de aandacht te brengen. VisitBritain heeft een speciale ‘hub’ voor het jubileum op haar internationale website, waar het koninklijk erfgoed, bestemmingen en ervaringen met een moderne twist worden gepromoot en bezoekers worden geïnspireerd om meer te ontdekken.

Nederland is zevende grootste inkomende bezoekersmarkt van het VK en de tiende meest waardevolle in bezoekersuitgaven. In 2019 waren er bijna 2 miljoen Nederlandse bezoeken aan het VK, waarbij die bezoekers 796 miljoen pond aan hun reis uitgaven.

 

 

 

 

 

Comments are closed.