Top 5 avontuurlijkste evenementen in zomers Stubai

De zomervakantie komt steeds dichterbij en er wordt volop geboekt naar bestemmingen waar men de zomer graag wil doorbrengen. Voor avonturiers die warm worden van een bestemming vlakbij huis, actieve vakanties, weelderige natuur en authentieke gezelligheid, is zomers Stubai de perfecte match. Oostenrijk is vooral populair onder wintersporters maar de zomer heeft net zoveel te bieden. Van spectaculaire trailrunning evenementen door groene gebergtes met witte toppen tot avontuurlijke activiteiten en van een vriendenvakantie tot een familietrip, hier is voor iedereen wat te doen.

1. Stubai Ultratrail

De Stubai Ultratrail is een van de meest spectaculaire trailrunning evenementen. Dankzij het unieke parcours wordt deze trailrun als een van de meest indrukwekkende evenementen ter wereld beschouwd. Deze activiteit die zich in de Alpen bevindt is perfect voor de sportieve natuurliefhebbers en bergbeklimmers onder ons. Onder het toepasselijke motto “city2glacier” begint de loop om 1 uur ‘s nachts in Innsbruck en strekt het zich uit over een afstand van 68 kilometer met meer dan 5.000 meter klimmen tot aan de Stubaier Gletsjer.

De tocht bevat ook nog een steile slotklim door de sneeuw naar de finish bij het restaurant “Jochdohle”, dat zich op een hoogte van precies 3.178 meter bevindt. Dit jaar bestaat de trailrun 5 jaar. Speciaal daarom zijn er dit jaar 5 verschillende afstanden, één daarvan is de Stubai Vertical. Deze afstand is ook onderdeel van de berg en trailrun wereldkampioenschappen in 2023, die in Stubaital en Innsbruck plaatsvinden. De registratie voor het evenement is begonnen en vind je hier.

2. Zonsondergang bij Elferbahnen

Stel je eens voor dat je een zonsondergang mee mag maken vanaf de perfecte plek in de bergen. Klinkt als een sprookje toch? In Neustift vind je de kabelbaan Elferbahn die van dit sprookje werkelijkheid maakt. Iedere woensdag in de zomer gaat de gondel van half 9 ‘s ochtends tot half 10 ‘s avonds heen en weer om gasten van en naar de berg te brengen. Natuurlijk biedt de plek op elk moment van de dag een prachtig uitzicht, maar door in de avond te gaan maak je de meest magische zonsondergang ooit mee. Dit perfecte plaatje is er een die je niet snel zal vergeten. De eerste mogelijkheid om dit spektakel te beleven is 30 juni, daarna iedere woensdagavond tot en met 24 augustus.

3. Yogales op 3.000 meter hoogte

Op vakantie moet er ook tijd zijn om volledig tot rust te komen. De volgende activiteit vergt stalen zenuwen, maar zal er uiteindelijk voor zorgen dat je helemaal zen naar huis gaat. Deze zomer kunnen yogaliefhebbers zich namelijk verheugen op unieke yogalessen onder het motto “Yoga op 3.000 m” met docente Kati Mairhofer op de Stubaier Gletsjer.

Van een gevarieerd programma op alle niveaus tot de meest bijzondere locaties. Het bergtop plateau ‘Top of Tyrol’ en het dakterras van het bergstation Eisgrat bieden niet alleen een adembenemend uitzicht over de Stubaier Alpen, maar zijn ook de perfecte locaties om diep adem te halen en volledig tot rust te komen. Voor €35,- volg je de lessen en geniet je daarbij ook van een heerlijke lunch. De lessen vinden plaats op 17 juli 2022, wees er snel bij want vol is vol!

 

 

4. Big Family Week

Voor een family time moment zijn er genoeg activiteiten om met het hele gezin aan deel te nemen. Van 18 tot 22 juli 2022 is het Big Family Week in Stubai, waarin de activiteiten in het prachtige Neustift plaatsvinden. Dit is een week waarin er elke dag activiteiten worden georganiseerd op allemaal verschillende locaties. Deze zijn vooral gefocust op kinderen en bevatten bijvoorbeeld leuke theatervoorstellingen en indrukwekkende vuurshows. Deze feestweek is erg populair in Stubai waarbij er gelegenheid is om andere gasten in het gebied te ontmoeten.

5. Zonsopgang in de Schlick2000

En als dat alles nog niet genoeg is: in augustus vindt een heel bijzondere belevenis plaats: een zonsopgang vanaf 2000 meter hoogte in de Schlick2000. Iedere zaterdag in augustus gaat de gondel van de Schlick 2000 extra vroeg omhoog om dit schitterende schouwspel te bewonderen. Je kunt hier eerste zonnestralen van de nieuwe dag op je gezicht voelen.

 

 

Als extraatje kan je ook nog van een lekker ontbijt genieten in het bergrestaurant Kreuzjoch of aan een yogasessie deelnemen tijdens de zonsopgang, de zonnegroet is er gegarandeerd bij. Echte waaghalzen kunnen daarna met een paraglider in tandemsprong naar beneden vliegen.

 

 

 

 

 

Comments are closed.