De 5 leukste zomeractiviteiten in de Stubai Vallei

De dagen worden langer, de temperaturen stijgen en de sneeuw maakt plaats voor prachtige groene bergen in de Stubai Vallei. Vakantiegangers en gezinnen trekken naar buiten en genieten optimaal van actief plezier, unieke uitzichten en de diversiteit van de Alpen. Dit jaar doet de Schlick 2000 zijn naam eer aan als wandelcentrum, zal de Stubaier Gletsjer jonge bezoekers verbazen, neemt de Elferbahn kabelbaan in Neustift avonturiers mee op nog langere ritten en zijn de Serlesbahnen in Mieders toegankelijker dan ooit. In andere woorden, de Stubai Vallei is klaar voor het zomerseizoen en zet alvast vijf must do’s op een rij.

1. Bezoek de vier wandelgebieden in de Stubai Vallei

Stubaier Gletsjer

Breng deze zomer een bezoekje aan het Eisgrat Mountain Station in de Stubaier Gletsjer en ontdek het nieuwste hoogtepunt: een enorme houten mammoet met daarbij een speelplaats voor kinderen en een fotopunt. Het bouwwerk, dat zes meter hoog en meer dan zeven meter lang is, opent op 14 juli als onderdeel van het evenement Fascination of Ice.

De goede bereikbaarheid met de moderne skilift S3 Eisgratbahn, in combinatie met het veelzijdige zomeraanbod maken de Stubaier Gletsjer tot een ideale bestemming. Koel af in de ijsgrot op de Gletsjer of maak een rit met de Schaufeljoch gondel. Deze gondel brengt je 3.615 meter boven de zeespiegel, waarna je eindigt op het platform TOP OF TYROL, dat een panoramisch uitzicht biedt op de omliggende bergen van de Stubaier Alpen.

 

 

Schlick 2000 in Fulpmes

De Schlick 2000 is een waar paradijs voor wandelliefhebbers. Het 65 kilometer lange gebied leidt bezoekers recht door het Kalkkögel gebergte, ook wel bekend als de Dolomieten van Noord Tirol. Met de ruime keuze aan wandelroutes en overige activiteiten valt er hier altijd wat te beleven. Zo vind je hier het Alpenplanten-leerpad en het natuurpad, die beide op meer dan 2.100 meter boven de zeespiegel liggen. Het uitkijkplatform StubaiBlick biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen. Ben je hier in augustus? Neem dan zeker deel aan een van de drie excursies met zonopkomst voor een onvergetelijke ervaring. De Scheibenweg in de Schlick 2000 is geschikt voor zowel jong als oud. Bij deze route gaat het om een ronde houten schijf die de grond niet mag raken onderweg.

Elfer kabelbaan in Neustift

In het midden van de Stubai Vallei zie je al van ver af de bekendste berg van Neustift: de Elfer. Niet alleen het uitzicht op, maar ook vanaf de imposante Elfer is erg uniek. Het ‘’balkon van de Stubai Vallei’’, zoals de berg ook wel genoemd wordt, is van mei tot november te bezoeken. In deze periode vervoert de Elferbahn doorlopend geïnteresseerde bezoekers. Vanaf juli maakt de kabelbaan zelfs elke dinsdag van ’s morgens voor zonsopkomst tot laat in de nacht ritten.

 

 

2. Een wandeling langs de “WildeWasserWeg” (Wildwater route)

De WildeWasserWeg mag je niet overslaan wanneer je in het Stubaital bent. Stop zeker even bij de gigantische Ruetz Cataract kloof en de prachtige Grawa waterval. Het bijzondere aan de WildeWasserWeg is dat de altijd aanwezige nevel van de waterval volgens wetenschappers een bevorderend effect heeft op de gezondheid. Speciaal voor mensen die dit zelf willen ervaren is er aan de voet van de waterval een platform met ligbedden.

3. Ontdek de natuurgebieden van Fulpmes en Neustift

Bezoek de Scenic Nature Sites en de Seven Summits Stubai en leer al wandelend meer over de geschiedenis van deze gebieden. Wanneer het je lukt om de top te bereiken ontvang je een stempel op de bergpas als bewijs. Deze bergpassen zijn verkrijgbaar bij de VVV kantoren in Neustift en Fulpmes. Voor het aantal stempels en dus de beklommen bergen ontvang je leuke prijzen en heb je direct een leuk souvenir.

4. Een vakantie met het hele gezin in de Stubai-vallei

Het kindvriendelijke BIG Family programma van de Tiroolse Stubai Vallei betekent avontuur, plezier en afwisseling. Het programma beschikt over alle ingrediënten voor een fantastische familievakantie. Dankzij de centrale ligging in het hart van de Alpen is de vallei snel en gemakkelijk te bereiken. De BIG Family Homes accommodaties, de BIG Family partnerbedrijven, de BIG Family Stubai Summer Club supervisors en vooral de nieuwe ontwikkelingen in het Stubaital, maken Stubai tot een bestemming waarbij avontuur voor het hele gezin is gegarandeerd.

5. Bezoek avontuurlijke evenementen

In de Stubai vallei krijgt elke vakantieganger waar voor zijn geld, ook als het gaat om entertainment. Van uitdagende sportevenementen, zoals de STUBAI ULTRATRAIL, tot de ontspannen zomerse wandelavonden met veel muzikale en culinaire elementen. Ook wordt er van alles georganiseerd voor kinderen. De volledige zomer van Stubai staat in het teken van muziek, sport, plezier en families.

Inspirerende & Betrouwbare informatie over vakantieland Oostenrijk

We hebben de 5 beste tips over Oostenrijk voor jou verzameld. Vul hieronder je e-mailadres in om de Oostenrijk tips direct te ontvangen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.