De weken van de duurzame gastronomie in Nederland zijn begonnen

Het Spaans Verkeersbureau in Den Haag organiseert in samenwerking met enkele Spaanse autonome regio ́s en toeristische productgroepen de komende tijd diverse activiteiten in aanloop naar de wielerronde La Vuelta die dit jaar in Nederland zal starten. De eerste drie etappes op 19, 20 en 21 augustus 2022 zullen in Nederland zijn. De georganiseerde activiteiten maken onderdeel uit van het 100-dagen-activiteitenprogramma dat op 12 mei jl. – precies 100 dagen voor de start – is begonnen.

De Spaanse La Vuelta Weken – Proef het duurzame Spanje maken hiervan onderdeel uit en de deelnemende Spaanse regio ́s zullen tijdens deze weken hun gastronomie promoten in Nederland en ook zal er een info- en inspiratiepunt zijn waar de Nederlandse toerist meer informatie over de desbetreffende bestemming kan krijgen.

Aragón

De Afdeling Toeristische Promotie van de autonome regio Aragón heeft gisteren, dinsdag 7 juni, de aftrap gedaan van de in totaal vijf Spaanse La Vuelta Weken. Tijdens deze eerste week, van 7 t/m 12 juni, zal Aragón zich in Nederland presenteren als toeristische, gastronomische en duurzame bestemming. De week werd geopend met een openingsdiner op 7 juni in de Winkel van Sinkel in Utrecht, met een menu met producten uit Aragón samengesteld door de chefkok Javier Robles van de vereniging van chefkoks uit Aragón (Asociación de Cocineros de Aragón).

 

 

Samen met de Nederlandse koks van de Winkel van Sinkel heeft hij de gerechten bereid die aan de ongeveer 45 gasten – waaronder pers, reisagenten en publiek – werden geserveerd.

 

 

Gedurende de hele week (t/m 12 juni) heeft de Winkel van Sinkel enkele gerechten uit Aragón op de menukaart staan. Zoals ham Jamón de Teruel DOP, pan con tomate, rijst met bernagie en kokkels, geroosterde Ternasco de Aragón BGA met bakkersaardappelen, gebak met amandelpraliné en truffeldooiers. In het info- en inspiratiepunt in de Winkel van Sinkel kan men de gehele week terecht met toeristische vragen over de regio Aragón en zijn er diverse video ́s te zien op een groot scherm.

 

 

 

 

 

Comments are closed.