Verkoop je camper makkelijker met deze tips

Campers zijn gewild. Het aantal busjes dat gekocht wordt en omgebouwd naar een camper is ongekend hoog. Veel mensen vinden het leuk om zelf een camper te bouwen. Er zijn voldoende boeken & websites beschikbaar met handleidingen van (zelfbenoemde) experts. Maar ook de markt voor 2e-hands campers is groot. Heb jij een camper staan en wil je hem kwijt af? Met ons tips verkoop je hem nog makkelijker.

Parkeer je camper naast de Golden Gate brug en maak geweldige foto's

Maak hem spik & span schoon

Een schone camper doet het altijd beter op de foto dan een vies modderig busje. Maak je camper schoon met een sopje, poets de banden en velgen glimmend en maak dan pas de foto’s van jouw oude camper. Maak foto’s vanuit verschillende hoeken om de potentiële koper een goed beeld te geven van jouw voormalige favoriete vakantie-bus. Het credo: 1 foto zegt maar dan 1.000 woorden telt ook hier nog steeds. Zeker op een marktplaats worden advertenties met foto’s eerder aangeklikt dan advertentie voor campers zonder foto.
image:

Een schone camper verkoopt beter

Gebruik een professioneel platform

Er zijn professionele platforms zoals dat van OSW die jouw 2e hands camper volautomatisch scannen na het aanmelden van jouw camper. Je krijgt dan, na overleg een voorstel voor de prijs en zij gaan actief op zoek naar bedrijven die mogelijk interesse hebben in jouw gebruikte camper. Zo wordt je camper verkopen een peuleschil en scheelt het je veel tijd. Is er een bod? Dan kun je die binnen 48 uur accepteren en wordt jouw camper bij jouw thuis opgehaald. Het vrijwaringsbewijs ontvang je ook direct. Dat is wel zo handig. En het geld ontvang je dan ook bij de transactie. En weet je wat zo fijn is? Je betaalt geen commissie. Het bedrag waarvoor jouw camper wordt verkocht is ook het bedrag dat jij in handen krijgt, of op je bankrekening.

Veilig genieten met een camper

Verkoop je camper en geniet van het leven

Zorg voor BOVAG onderhoud

Is jouw camper altijd onderhoud door een BOVAG erkend garagebedrijf? Daarvan zijn er meer dan 125 in Nederland. Als zij je camper verkopen bieden ze hem aan met een BOVAG garantietermijn van zeker 6 maanden. Dat is wel zo fijn voor de potentiële koper van jouw camper. En door het onderhoud uit te laten voeren door een vakspecialist weet jij ook dat je altijd veilig en vertrouwd onderweg gaat naar je volgende vakantiebestemming. Veiligheid staat voorop bij het reizen. Een BOVAG papiertje geeft ook meer zekerheid aan jouw potentiële koper dus jouw vraagprijs kan daardoor ook hoger zijn.

 

 

Campers zijn een gewild verhuur object

Dat campers gewild zijn, niet alleen tijdens de COVID-19 crisis maar ook zeker nu blijkt uit een rondgang van de redactie langs verschillende aanbieders van huurcampers. Allemaal vertellen ze dat boekingen onverwacht hard binnen stromen. Voorlichters van Camptoo, Worldwide Campers en PaulCamper melden stuk voor stuk grote groei. Ook rond events zoals ADE (Amsterdam Dance Event) neemt de vraag naar campers sterk toe en zullen de prijzen omhoog schieten.

 

 

De koper van jouw camper kan dus best voor ogen hebben om jouw camper in te zetten als verhuur-camper. Daar kun je hem naar vragen en je vraagprijs daarop aanpassen. Zo kun je mooi wat extra vangen voor je camper.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.