Elke dag vakantie vieren in je achtertuin

Elke dag het vakantiegevoel ervaren. Hoe fijn zou dat zijn? Voor de meeste mensen lijkt het een droom te zijn. Maar wat als je elke dag dat vakantiegevoel zou kunnen krijgen? Hoe dan? Door een set mooie stoelen in je tuin of balkon te plaatsen met comfortabele tuinkussens.

Worden het loungekussens?

Voor het echte vakantiegevoel op je balkon of terras koop je natuurlijk een set fijne loungekussens. Hierop beleef je een ontspannen ochtend, middag of fijne avond. In je eentje wegzinken met een kopje thee. Genietend van een boek of die nieuwe feel-good Netflix film op je iPad. En komen er vrienden? Dan schuiven ze in de avond net zo makkelijk aan dankzij jouw heerlijke lounge-kussens.

Houd je kussens schoon

Hoe maak ik mijn kussen schoon? Dat lijkt wel de meest gestelde vraag op Google tegenwoordig. Er kan natuurlijk altijd een klein ongelukje gebeuren waardoor je tuinkussen of loungekussen vies wordt. Omdat de meeste kussen tegenwoordig geïmpregneerd zijn of van speciale stof gefabriceerd kun je een klein vlekje er makkelijk uit krijgen. Kijk goed naar het advies of waslabel aan je kussen voordat je in de weer gaat met schoonmaakmiddel.

 

 

Sommige tuinkussens kun je ook naar een stomerij brengen. Een stomerij maakt op professionele wijze jouw kussens schoon. Niet elk kunnen mag echter chemisch gereinigd worden. Ook hier geldt weer: Kijk op het waslabel van de kussenhoezen of hier het teken op staat van chemisch reinigen. Als deze is doorgestreept kunnen de kussen niet door een stomerij gereinigd worden.

Een heerlijke avond in de tuin

Op een zacht tuinkussen zit je lekkerder dan op een plastic stoel. Met een extra dik tuinkussen schenk je jezelf elke keer dat je gaat zitten nog meer comfort. Een fijne bijdrage aan het dagelijkse vakantiegevoel in je eigen tuin. Kussens zijn er in alle soorten en maten. Met een hoge rug, lage rug of alleen een zitkussen. Kies je kussen niet te dun of te glad zodat je maximaal geniet. Is jouw stoel verstelbaar? Kies dan een bijpassend kussen dat je vast kunt maken aan de stoel. Dit voorkomt dat je kussen verschuift als je beweegt en het netjes op zijn plek blijft liggen.

 

 

Verzorging van je tuinkussens

Je nieuwe tuinkussens gaan het langste mee als je er goed voor zorgt. Maak ze direct schoon als er vlekjes op komen en laat de kussen vooral niet buiten op je tuinstoelen liggen! Door het vocht in de buitenlucht in de nacht worden je mooie kussens snel lelijk en krijg je bruine plekjes. Wat ook niet altijd helpt is direct zonlicht. Dat klinkt wat vreemd, maar door de kracht van de zon kan er verkleuring optreden. En het zou eeuwig zonde zijn als je kussens aan het einde van het zomerseizoen allemaal een andere kleur of tint hebben. Sommige kussen kun je aan beide kanten gebruiken. Gebruik dan elke dag een andere kant. Zo slijten je kussen gelijkmatig en heb je er nog langer plezier van.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.