Einde staking & werkonderbreking beladingsmedewerkers KLM

KLM heeft zaterdag te maken gehad met een onverwachte werkonderbreking van beladingsmedewerkers. Dat heeft ervoor gezorgd dat er in de ochtend vluchten niet hebben kunnen vertrekken of landen. Daarmee hebben we een hele vervelende start gehad van de vakantieperiode waar zo veel mensen naar uit gekeken hebben.

Gelukkig kunnen we inmiddels zeggen dat de medewerkers, na gesprekken met de directie, het werk weer hebben hervat. Daardoor kunnen we langzaam het aantal vluchten weer opstarten en kunnen passagiers alsnog naar hun bestemming vliegen.

Einde verstoring in zicht

Als gevolg van deze werkonderbrekingen kunnen passagiers te maken krijgen met wijzigingen, vertragingen of annuleringen. Ook andere beperkingen door bijvoorbeeld gepland baanonderhoud en wind op Schiphol, zorgen dit weekend voor verstoringen in de vluchtuitvoering. Dat vinden we uiteraard heel vervelend en we doen er alles aan om iedereen zo snel mogelijk op hun plek van bestemming te krijgen.

 

 

In de gesprekken die gevoerd zijn tussen directie en betreffende medewerkers is gesproken over onder andere het tekort aan personeel, de hoge werkdruk en zaken als baanbehoud op de lange termijn. Deze gesprekken zullen we uiteraard in de komende periode voortzetten.

 

 

KLM benadrukt dat de veiligheid van medewerkers en passagiers boven alles gaat. Op vliegveiligheid worden nooit concessies gedaan. Ook in deze situatie is de veiligheid van medewerkers en passagiers dan ook niet in het geding geweest.

KLM begrijpt dat deze verstoringen bij de start van de meivakantie grote impact hebben op passagiers en collega’s. KLM zet alles op alles om de operatie zo snel als mogelijk weer volledig te hervatten om iedereen op de plek van bestemming te krijgen.

 

 

 

 

 

Comments are closed.